Ваљевци лажу о загађењу ваздуха

Ваљевци лажу о загађењу ваздуха

Градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић у гостовању у јутарњем програму РТС-а минимализовао проблем аерозагађења у Ваљеву , резултате мерења назвао дискутабилнима , а као тему често у конкретан проблем какав јесте аерозагађење у неколико наврата покушао да уведе политику. Судећи по овом гостовању Ваљевци лажу о аерозагађењу.

Проблем аерозагађења постоји већ 40 година??!

Гостујући на РТС-у градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић , грађане Србије информисао је да резултати мерења аерозагађења у Ваљеву нису сасвим тачни. Гвозденовић каже да проблем аерозагађења постоји 40 година.

„Имамо три мерна места у граду. Једно је на дуплим тракама, где има од 16.000 до 18.000 возила дневно, више него на Батровцима. Друго је у дворишту Завода за јавно здравље које се греје на најгори угаљ, са највишом концентрацијом сумпора, а треће у близини поште. Kада се саберу сви параметри, нисам сигуран да је то прави резултат”, рекао јее ГВозденовић.

По његовом мишљењу проблем у Ваљеву јесте Kрушик који сада много више ради, али И претходна власт која је како каже “кањонизовала” центар града високим зградама због чега нема проветравања.

Директор Топлане не оде у Финску?

Грађани Србије могли су да чују да постоји регистар загађивача , али И да град ту не може ништа да уради. Топлана је прешла на компримовани гас , а само захваљујући њему директор Топлане није отишао у Финску већ је остао у Ваљеву.

Поред претходне власти И Kрушика , проблем у Ваљеву су по мишљењу Гвозденовића зграда некадашњег Kомитета, Сингидунум И зграда Завода за јавно здравље , све остало је, како каже, решено.

Све је у таленту!

Судећи по овом излагању Ваљево изгледа И нема проблем са аерозагађењем. Неко у Нишу рецимо, могао би озбиљно да се запита шта је онда проблем у Ваљеву кад је све решено? Ипак да се реши проблем аерозагађења то не може свако, тврди градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић:

“ Може да се уради још пуно тога , али све зависи од појединца , нечије иницијативе И луцидности И наравно талента за бављење политиком . За политику вам треба таленат И храброст, јел тако?”

Гвозденовић:Електронски полуинтелигентни измислили проблем аерозагађења у Ваљеву

На започету констатацију водитељке да ако питање аерозагађња буде питање политике онда можемо имати проблем, Гвозденовић, веровали или не, каже: “ Не, ви онда имате проблем са тим електронски полуинтелигентнима који фактички на основу информација, никаквог знања представљају јавности ствари онакве какве нису . Аерозагађење није проблем од јуче, аерозагађење је проблем од пре више деценија.”

Хвала Богу па решење:

Али како су могли да чују грађани Србије, градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић заједно са др Пајом Момчиловим ће проблем , ако уопште постоји, решити ове И наредне године, најкасније, И то кроз пројекат “Ваљево здрав град”.

Једини проблем могао би бити тај што се поменути пројекат не бави екологијом већ здравством.

Али како рече на крају градоначелник:”.. Може се астма добити И од стреса, а не само од аерозагађења!!!”

Наставиће се

Извор: Вамедиа.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Напредњаци су тако стручно почистили ваљевски "Крушик" да тренутно дугује само за воду преко милион €!

Напредњаци су тако стручно почистили ваљевски “Крушик” да тренутно дугује само за воду преко милион €!

Холдинг компанија “Kрушик”, коју је претходне две године потресала афера око продаје оружја по повлашћеним …

ОДБИО ДА МЕЊА ПАРАМЕТРЕ Еколошки стручњак отпуштен, противио се директору Агенције

ОДБИО ДА МЕЊА ПАРАМЕТРЕ Еколошки стручњак отпуштен, противио се директору Агенције

Пре последњих измена начина на који се класификује степен загађености ваздуха у Србији, а који …

Један коментар

  1. Tipičan primerak člana SNS sekte. Jedino me čudi zašto nije pomenuo Đilasa i Šolaka? Ili ekskluzivno pravo na to imaju samo AV i Vesić?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *