fbpx

Ваљевци лажу о загађењу ваздуха

0
(0)

Градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић у гостовању у јутарњем програму РТС-а минимализовао проблем аерозагађења у Ваљеву , резултате мерења назвао дискутабилнима , а као тему често у конкретан проблем какав јесте аерозагађење у неколико наврата покушао да уведе политику. Судећи по овом гостовању Ваљевци лажу о аерозагађењу.

Проблем аерозагађења постоји већ 40 година??!

Гостујући на РТС-у градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић , грађане Србије информисао је да резултати мерења аерозагађења у Ваљеву нису сасвим тачни. Гвозденовић каже да проблем аерозагађења постоји 40 година.

„Имамо три мерна места у граду. Једно је на дуплим тракама, где има од 16.000 до 18.000 возила дневно, више него на Батровцима. Друго је у дворишту Завода за јавно здравље које се греје на најгори угаљ, са највишом концентрацијом сумпора, а треће у близини поште. Kада се саберу сви параметри, нисам сигуран да је то прави резултат”, рекао јее ГВозденовић.

По његовом мишљењу проблем у Ваљеву јесте Kрушик који сада много више ради, али И претходна власт која је како каже “кањонизовала” центар града високим зградама због чега нема проветравања.

Директор Топлане не оде у Финску?

Грађани Србије могли су да чују да постоји регистар загађивача , али И да град ту не може ништа да уради. Топлана је прешла на компримовани гас , а само захваљујући њему директор Топлане није отишао у Финску већ је остао у Ваљеву.

Поред претходне власти И Kрушика , проблем у Ваљеву су по мишљењу Гвозденовића зграда некадашњег Kомитета, Сингидунум И зграда Завода за јавно здравље , све остало је, како каже, решено.

Све је у таленту!

Судећи по овом излагању Ваљево изгледа И нема проблем са аерозагађењем. Неко у Нишу рецимо, могао би озбиљно да се запита шта је онда проблем у Ваљеву кад је све решено? Ипак да се реши проблем аерозагађења то не може свако, тврди градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић:

“ Може да се уради још пуно тога , али све зависи од појединца , нечије иницијативе И луцидности И наравно талента за бављење политиком . За политику вам треба таленат И храброст, јел тако?”

Гвозденовић:Електронски полуинтелигентни измислили проблем аерозагађења у Ваљеву

На започету констатацију водитељке да ако питање аерозагађња буде питање политике онда можемо имати проблем, Гвозденовић, веровали или не, каже: “ Не, ви онда имате проблем са тим електронски полуинтелигентнима који фактички на основу информација, никаквог знања представљају јавности ствари онакве какве нису . Аерозагађење није проблем од јуче, аерозагађење је проблем од пре више деценија.”

Хвала Богу па решење:

Али како су могли да чују грађани Србије, градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић заједно са др Пајом Момчиловим ће проблем , ако уопште постоји, решити ове И наредне године, најкасније, И то кроз пројекат “Ваљево здрав град”.

Једини проблем могао би бити тај што се поменути пројекат не бави екологијом већ здравством.

Али како рече на крају градоначелник:”.. Може се астма добити И од стреса, а не само од аерозагађења!!!”

Наставиће се

Извор: Вамедиа.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

KРУШИK – прича о БАХАТОСТИ ЈЕДНОГ ТАТЕ И ЈЕДНОГ РЕЖИМА

4.8 (10) Председник Србије Александар Вучић потврдио је да ситуација у Kрушику „није сјајна захваљујући …

Вучић беснео по „Kрушику“, исказ Обрадовића много боли! (фото, видео)

4.1 (16) Председник Србије Александар Вучић био је данас у посети војној фабрици „Kрушик“. Иако …

Један коментар

  1. Tipičan primerak člana SNS sekte. Jedino me čudi zašto nije pomenuo Đilasa i Šolaka? Ili ekskluzivno pravo na to imaju samo AV i Vesić?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *