fbpx
Насловна / Србија / ВАЉЕВО Менаџмент „Горења“ испунио све радничке захтеве, повећане плате, топли оброк…
ВАЉЕВО Менаџмент "Горења" испунио све радничке захтеве, повећане плате, топли оброк... 1

ВАЉЕВО Менаџмент „Горења“ испунио све радничке захтеве, повећане плате, топли оброк…

ВАЉЕВО – Запослени у фабрици расхладних уређаја “Горење” у Ваљеву неће ступити у генерални штрајк, јер су постигли договор са менаџментом ове словеначке компаније. Свим радницима у производњи и онима који су у њу директно укључени, плата ће бити повећана за 3.000 динара. За 1.000 динара биће им повећана и накнада за топли оброк. Сви остали запослени у фабрици у Ваљеву добиће само повећање од 1.000 динара за топли оброк. Свим радницима у производњи уз јулску зараду биће исплаћена и једнократна накнада од 3.000 динара због отежаних услова рада.

У споразуму који су потписали Симон Кумер, директор фабрике “Горења” у Ваљеву и Слободан Станојловић, представник синдиката, стоји да је потписан договор о успостављању социјалног дијалога ради решавања питања од интереса за све учеснике и потпуног, благовременог, правилног и свеобухватног решавања свих права, обавеза и одговорности запослених код послодавца. Уједно, прихватањем овог споразума, радници фабрике “Горење Ваљево” одустају од штрајка који су најавили од среде, ако не би био постигнут договор.

– Постигли смо споразум са синдикатом који подржава велика већина запослених и настављамо несметани рад, како бисмо испунили све раније уговорена обавезе према купцима – рекао је Симон Кумер. – Компанија “Горење” ради на примени установљених пракси у свим својим фабрикама, како би унапредила услове рада и омогућила сигурно радно окружење једнако за све запослене.

Радници ваљевске фабрике словеначке компаније, подсетимо, ступили су прошле недеље у штрајк, незадовољни ниским зарадама и лошим условима рада. Први предлог менаџмента за повећање плата нису били прихватили.

– Важно је да је руководство реаговало на наше захтеве и да су показали спремност да преговарају о условима које смо тражили – каже Слободан Станојловић, председник Синдиката Фабрике расхладних уређаја “Горења” у Ваљеву. – Успели смо да дођемо до прихватљивог решења који нам даје основ за наставак даљег социјалног дијалога. Настављамо преговоре без обустава рада и штрајкова.

Novosti

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: За целу деценију плата порасла само за 50 евра 11

Србија: За целу деценију плата порасла само за 50 евра

Од свих економских показатеља у нашој земљи широј популацији најважнија је висина плате. Вероватно је …

Експлоатација радника на српски начин 12

Експлоатација радника на српски начин

Марко Косовац (28) преминуо је након повреде коју је задобио радећи у краљевачкој градској чистоћи. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *