Насловна / Србија / ВАЉЕВО Менаџмент „Горења“ испунио све радничке захтеве, повећане плате, топли оброк…
ВАЉЕВО Менаџмент "Горења" испунио све радничке захтеве, повећане плате, топли оброк... 1

ВАЉЕВО Менаџмент „Горења“ испунио све радничке захтеве, повећане плате, топли оброк…

ВАЉЕВО – Запослени у фабрици расхладних уређаја “Горење” у Ваљеву неће ступити у генерални штрајк, јер су постигли договор са менаџментом ове словеначке компаније. Свим радницима у производњи и онима који су у њу директно укључени, плата ће бити повећана за 3.000 динара. За 1.000 динара биће им повећана и накнада за топли оброк. Сви остали запослени у фабрици у Ваљеву добиће само повећање од 1.000 динара за топли оброк. Свим радницима у производњи уз јулску зараду биће исплаћена и једнократна накнада од 3.000 динара због отежаних услова рада.

У споразуму који су потписали Симон Кумер, директор фабрике “Горења” у Ваљеву и Слободан Станојловић, представник синдиката, стоји да је потписан договор о успостављању социјалног дијалога ради решавања питања од интереса за све учеснике и потпуног, благовременог, правилног и свеобухватног решавања свих права, обавеза и одговорности запослених код послодавца. Уједно, прихватањем овог споразума, радници фабрике “Горење Ваљево” одустају од штрајка који су најавили од среде, ако не би био постигнут договор.

– Постигли смо споразум са синдикатом који подржава велика већина запослених и настављамо несметани рад, како бисмо испунили све раније уговорена обавезе према купцима – рекао је Симон Кумер. – Компанија “Горење” ради на примени установљених пракси у свим својим фабрикама, како би унапредила услове рада и омогућила сигурно радно окружење једнако за све запослене.

Радници ваљевске фабрике словеначке компаније, подсетимо, ступили су прошле недеље у штрајк, незадовољни ниским зарадама и лошим условима рада. Први предлог менаџмента за повећање плата нису били прихватили.

– Важно је да је руководство реаговало на наше захтеве и да су показали спремност да преговарају о условима које смо тражили – каже Слободан Станојловић, председник Синдиката Фабрике расхладних уређаја “Горења” у Ваљеву. – Успели смо да дођемо до прихватљивог решења који нам даје основ за наставак даљег социјалног дијалога. Настављамо преговоре без обустава рада и штрајкова.

Novosti

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Чак две трећине запослених у Србији прима мању плату од просечне док трећина плата касни! 11

Чак две трећине запослених у Србији прима мању плату од просечне док трећина плата касни!

Просечна плата у Србији, према званичним подацима, тренутно износи 54.271 динар. Ипак, већина запослених зарађује …

Радници поново блокирали пут Ниш-Приштина, саобраћај у прекиду више од 3 сата! 12

Радници поново блокирали пут Ниш-Приштина, саобраћај у прекиду више од 3 сата!

Дуже од 3 сата трајала је блокада државног пута Ниш – Приштина на излазу из …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *