Већ 100.262 Американца траже да Сорош буде проглашен за – терористу

0
(0)

ВЕЋ су 100.262 Американца потписала је петицију упућену Доналду Трампу којом се тражи да милијардер-шпекулант Џорџ Сорош буде проглашен за – терористу!

Сада је Бела кућа у обавези да ту петицију размотри – да је прихвати или одбаци. Односно: да према Сорошу предузме мере које потписници петиције траже или да објасни зашто то неће учинити.

У тексту петиције се упозорава да „Сорош смишљено и континуирано покушава да дестабилизује Сједињене Државе и да изврши акте насиља против њих и њихових грађана“.

Потписници на недвосмислен начин траже да власти САД без одлагања прогласе терористима и самог Сороша и све његове организације. А да њихова имовина буде конфискована.

Најпознатији Сорошев „подвиг“ је обарање курса британске фунте 1992-ге године на чему је зарадио преко милијарду долара.

Пет година касније је на сличан начин торпедовао валуте Малезије, Индонезије, Сингапура и Филипина.

Кроз 15 година је „бушио“ јапански јен.

Функционер горњег дома руског парламента Франц Клинцевич изјавио је да би проглашавање Сороша за терористу био удар у саме темеље постојања САД.

По његовом мишљењу, мали су изгледи да ће Трамп поступити по захтеву потписника петиције, чак и ако она прикупи по закону обавезних најмање 100.000 потписа (да би власт САД морала да по њој поступи или да је одбаци).

„Ово је, у сваком случају, интересантан обрт јер се ради о богаташу чији новац по целом свету стоји иза обојених револуција. Он је оборио многе изван САД, а сада неки Американци траже да он буде оборен и лишен целокупне имовине“.

Иако је Трамп више пута обећао да се САД више неће бавити „извозом демократије“ и дестабилизовањем других земаља, он највероватније неће ударити – колико год би то лично желео – на главну фигуру преко које Вашингтон уклања неугодне режиме по свету.

Сорош је у време прошлогодишње америчке изборне трке отворено подржавао Хилари Клинтон.

Независно од даље судбине саме петиције, она је већ сада својеврсни сигнал. Не само Трампу него и самом Сорошу.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Трампу у коверти послат јак отров рицин, али није стигао до њега

5 (1) НН-пошиљалац послао је Доналду Трампу пакет са јаким отровом рицином. Пакет послат поштом …

Амбасадор САД у Црној Гори: Радујемо се партнерству са будућом владом

0 (0) Америчка влада се радује партнерству са будућом владом Црне Горе, конституисаном кроз демократски …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *