Велеиздајнички циркус има и наставак

0
(0)

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија суочена с два подједнако катастрофална решења – прихватањем и одбијањем веома лошег решења за Косово – а да времена нема, јер ће власт морати да одлучи у наредних три до четири дана. 

„Сви грађани морају да знају да ће одбијање плана значити затварање Србије према свету и мање новца за наш буџет и економију, да ће бити немогуће издржати на политичкој сцени од различитих притисака са свих страна, а ако будемо прихватили веома лоше решење, питање је како ће то прихватити наш народ на Косову и како ће реаговати и други део нашег народа“, рекао је Вучић Радиотелевизији Србије.

 

[quote]

„Заборавимо на своје личне позиције“
Вучић је истакао да ће од чланова Владе Србије тражити да забораве на своје личне позиције у будућности и престану да лажу и измишљају приче о различитим претњама, него да изађу пред народ и кажу шта је став.
„Ја ћу да изађем и кажем шта је став, а надам се и уверен сам и да ће пресдседник Србије Томислав Николић имати заједнички или једнак став до којег ћемо морати да дођемо. Ако не можемо да дођемо до јединственог става, нема проблема да изађемо пред народ и кажемо шта нас разликује“, рекао је Вучић.

 

[/quote]

Вучић је навео да се Србија налази у драматично тешкој ситуацији, између чекића и наковња, и да мора да покуша да добије датум за почетак преговора са ЕУ и нађе заједнички језик са западним силама, али је велико питања да ли ће то успети, док је са друге стране суочена с планом за Косово који је веома лош за Србе, и навео да је пред влашћу „немогућа мисија“.

Потпредседник Владе, који је јуче учествовао на преговорима у Бриселу, рекао је да косовски Албанци имају јачу подршку од Србије и да је у јучерашњем дијалогу било мучно слушати понижавајуће предлоге које је износио премијер Косова Хашим Тачи.

„Покушали су да нам продају ситне уличне трикове које сам научио са девет и по година, а ни тада њима нисам био импресиониран“, рекао је Вучић. Вучић је објаснио да је српска страна тражила да регионални командант за четири општине на северу Косова буде Србин, а да су Албанци на то одговорили да прихватају све принципе Београда, али да по косовским законима ту постоји седам општина и зато морају да додају и Вучитрин, Србицу и Јужну Косовску Митровицу, што Албанце чини већинским становништвом у том региону.

[quote]

„Сит сам подметања домаће и међународне јавности“

Вучић је додао да су Албанци спремили пет балона од којих ниједан није прошао. Потпредседник Владе је истакао да Београд до решења мора доћи јединствено.

„Сит сам подметања у покушајима домаће и међународне јавности да различити људи добију симпатије и навода ‘нисам ја крив за све, Вучић је крив’. Нема проблема, ја сам крив за све и за све сам одговоран и сносићу одговорност за одлуку коју будемо донели, а свакако ће бити лоша, било једна било друга, али ћемо то рећи народу“, рекао је Вучић.

[/quote]

 

То је онда однос 86 одсто Албанаца према 14 одсто Срба и уместо да тамо где Срби чине већину од 98 одсто, Албанци додавањем општина с већинским албанским становништвом тврде да је већина у њихову користи, 86 одсто према 14 одсто Срба, рекао је Вучић.

„Ми смо се насмејали и рекли им ‘ајте, молим Вас, па смо чекали три сата и онда су они дошли и рекли да износе последњи компромис, ми очекујемо да ћемо нешто стварно добити, а они кажу, ево, можемо да избацимо Вучитрн и Србицу, додаћемо Јужну Митровицу, што дође на 65 према 35“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је ниједног тренутка „никоме није претио изборима нити било чим“, него се понашао одговорно, и истакао да је у доношењу предстојећих одлука потребно јединство.

„У Београд смо се вратили да би покушали да направимо јединствену одлуку. Ако то будемо могли, добро, а ако не будемо могли, онда нека свако каже шта мисли по том питању и да видимо шта ћемо и како ћемо даље“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да се Србија налази између чекића и наковња и да мора да покуша да добије датум за почетак преговора са ЕУ и нађе заједнички језик са западним силама, али је велико питања да ли ће то успети, док је с друге стране суочена с планом за Косово који је веома лош за Србе.

„У овом тренутку заиста не видим решење, али га грчевито тражимо. Србија мора да покуша да добије датум за почетак преговора са ЕУ и да буде спремна на тешке компромисе, али никако не може да прихвати своје укидање“, рекао је Вучић.

 

Бета

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

КАТАСТРОФА: Вучић нас задужује 30 милијарди евра, дупло више од свих претходних!

4.9 (10) Последњих месеци Вучић видно пати јер нема ни једну заоставштину – ни после …

Вучић ДЕФИНИТИВНО није нормалан, поставља Марка Ђурића на место шефа српске дипломатије!

4.2 (5) Један од најозбиљнијих кандидата за будућег шефа дипломатије Србије је директор Канцеларије за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *