fbpx

Корумпирана власт покрива крађу од 350 милиона евра у Развојној банци

0
(0)

САВ новац клијената Развојне банке Војводине, најкасније до понедељка биће на рачунима у Поштанској штедионици. Како „Новости“ сазнају из добро обавештених извора, сви осигурани и неосигурани депозити Развојне банке Војводине биће пренети Поштанској штедионици, највероватније већ у суботу.

Претходно, Влада Србије би требало већ на седници у четвртак да усвоји закључак којим ће ово бити омогућено.

– Очекује се да после седнице Владе, Развојна банка Војводине и Поштанска штедионица потпишу уговор о преузимању, да би технички део посла могао да буде урађен у суботу – наводи наш извор.

Закључком Владе биће прецизирано шта, конкретно, преузима Поштанска штедионица. Засад је само сигурно да Поштанска неће бити купац државних обвезница, што је био начин за „покриће“ неосигураних депозита, што је првобитно планирано, када је „у игри“ за преузимање било пет приватних банака.

– Са Развојне на Поштанску „прелазе“ сви осигурани и неосигурани депозити, за чије ће покриће трошак сносити Република Србија и Аутономна покрајина Војводина – наводи наш извор. – Ни грађани, ни привредници, клијенти Развојне банке немају разлога за бригу. У Поштанску штедионицу ће се пребацити текући рачуни и део кредита одобрених становништву, који спадају у првокласне клијенте. Овде је реч о вредности од око седам до осам милиона евра. Портфолио привреде, пак, биће пренет Фонду за развој Војводине.

БЕЗ РАДНИКА

Једини разлог за бригу имају, практично, запослени у Развојној банци Војводине. Јер, Поштанска штедионица неће преузимати ниједан организациони део Развојне банке, дакле ниједну експозитуру, нити пословницу, а самим тим ни раднике Развојне банке Војводине. Њима, према најави, следује социјални програм идентичан ономе који су добили некадашњи радници Нове Агробанке.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Весић комуналној милицији у Београду купио луксузне Ленд ровере за 2,5 милиона евра

0 (0) Kомунална милиција у Београду добила је нова возила са специјалним камерама која ће …

Вучић ове године задужио Србију преко три милијарде евра, јавни дуг ће до краја године достићи 30 милијарди евра, а он са Кинезима без тендера уговара брзу пругу Београд – Ниш

5 (7) Странка слободе и правде (ССП) указала је данас да је председник Србије Александар …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *