Хроника

Веља Илић и Дмитар Ђуровић заратили око храста и пенала

МИНИСТАР грађевинарства Велимир Илић оптужио је директора “Коридора Србије”, Дмитра Ђуровића, да му је приватни бизнис важнији од послова за које је званично задужен и да је Влади неодговорно давао погрешне податке. Илић тврди да је Ђуровић поднео “фалш извештаје” о износу пенала због кашњења радова на Коридору 11, као и да није изабрао ниједно од три понуђена решења за превазилажење проблема са храстом. С друге стране, у “Коридорима” тврде да су све оптужбе министра Илића неистините.

– Ђуровића не могу да нађем ни пола сата дневно у “Коридорима” – каже Илић.

– Шта он ради не знам. Човек ради свој посао и нема времена да одлучи о храсту.

Упитан да ли је затражио смену директора “Коридора”, министар каже да га он није ни поставио. Али поручио је да Ђуровић из свог приватног бизниса треба да плати пенале за кашњење радова на Коридору 11 и да објасни 70 милиона евра пенала на Коридору 10.

ПРИВАТНИ ПОСАО – ДИРЕКТОР “Коридора” не бави се приватним пословима од када је именован за челника овог државног предузећа – наводе у “Коридорима”. – Отворена су 174 градилишта, покренута изградња више од 212 километара ауто-пута, завршено 33,2 километра ауто-пута и 9,6 километара регионалног пута од планираних 40 километара.

Упитан да прокоментарише ове оптужбе, директор „Коридора“ Дмитар Ђуровић, нам је рекао да његове стручне службе припремају одговоре:

– Управа за јавни дуг је 3. октобра, поднела извештај да је за кредит ЕБРД до данас платила укупно 2.574.110 евра по основу провизије на неповучена средства – кажу у “Коридорима”. – Иста управа је потврдила и да је за кредит Азербејџана до данас платила укупно 1.501.106,3 евра по основу провизије за неповучена средства. Сва министарства, Влада и “Коридори” примили су овај извешта.

У “Коридорима” кажу да о судбини храста одлучује Министарство грађевинарства. Пенали компанији “Азвирт” због храста нису плаћени, али постоји најава да ће одштетни захтев бити поднет. Све ово би државу могло да кошта месечно око 150.000 евра.

– Што се тиче Коридора 10 и пенала од 70 милиона евра, министар Илић би требало да зна да је одштетни захтев “Алпине” настао пре доласка Ђуровића на чело “Коридора” – кажу у овом предузећу.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!