fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Вербић: Провера и другог доктората Миће Мегатренда

Вербић: Провера и другог доктората Миће Мегатренда

БЕОГРАД – Студенти Мегатренд универзитета не би требало да осећају било какве последице због ситуције са докторатом бившег ректора Миће Јовановића, рекао је данас министар просвете Срђан Вербић и истакао да у Министарству просвете прикупљају податке о другом докторату Јовановића, али да нису сигурни да ли постоји потреба за провером.

„Нисмо сигурни да ли постоји потреба за провером. Прикупљамо податке о том докторату и консултујемо се са правницима да ли је то питање којим треба да се бави Министарство“, рекао је Вербић и навео да треба да се види како ће студенти Мегатренда што безболније проћи овај критични период.

„Студенти не би требало да осећају било какве последице због овога. На нама је да видимо коју су начини, да омогућимо да се што регуларније настави њихово студирање“, рекао је Вербић.

Он је навео да је ново, јавно приказивање докората Јовановића са другог универзитета, који је стекао шест година касније, заправо потврда раније изјаве Министарства.

„Јовановић је потврдио оно што смо дали у изјави, да нема докторат Лондонске школе економије и политичких наука из 1983. године“, рекао је Вербић новинарима у ОШ „Милош Црњански“.
КОМИСИЈА ЗА ДОКТОРАТ МИНИСТРА

Вербић се нада да неће морати да формира комисију која ће се бавити докторском дисертацијом министра Небојше Стефановића, осим ако то, као је рекао, политичка ситуација буде захтевала.

„Лично, надам се да неће бити такве комисије јер ће то бити преседан и то значи да министар залази у нешто што је посао универзитета“, рекао је Вербић, одговарајући на питање да ли извештај комисије Мегатренда, где је доктроска теза и одбрањена, може да буде дискутабилан.

Али, како је рекао, ако политичка ситуација то буде захтевала, онда ће министар морати да направи такву комисију. Он је поновио да се искрено нада да неће.

„Универзитетска комисија је рекла своје о дисертацији министра Небојше Стефановића и ми поштујемо одлуку, али ако постоје рекације које доводе у питање рад комисије, начин на који је добијена акредитација, о томе може да се разговара али код реакредитације универзитета“, рекао је Вербић и навео да није прочитао дисертацију министра Стефановића јер га та тема не интересује.

„Министар једва да стигне да прочита шта пише у новинама а камоли да стигне да прочита цео докторат“, рекао је он .

Он ипак није, због ситуације „оваквих размера“ искључио могућност формирања заједничког комитета, комисије у којој би били Национални савет за високо образовање, Комисија за акредитацију…

„У овом тренутку, комисија се не формира“, рекао је он одговарајући на питање да ли ће Министарство преко матичних одбора покренути питање доктрорске дисертације министра Стефановића.

Матични одбори могу да реагују на захтев универзитета, а Министарство не може да тражи од универзитета да покрене ту процедуру, тај део ради сам универзитет, рекао је Вербић и навео да постоје различита тумачења шта је у чијој надлежности.

„Нисам сигуран да на пример Национални савет за високо образовање тако нешто може да тражи од министра, то је правно питање које морамо да проверимо“, рекао је Вербић новинарима.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

‘Скромни’ Вучић у луксузној државној вили (видео)

1 (1) Држава Србија обнавља инвентар у згради Владе, Kлубу заступника, али и својим резиденцијалним …

Фалсификовани министар Ђорђевић обележио 143. годишњицу Првог српско-турског рата

Изасланик председника Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је …

2 Коментара

  1. Srbija je od 2000 pravljena na prevarama….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *