Верујете ли да је Медојевић рекао истину: да је Ђукановић био шеф „земунског клана“?

0
(0)
  • Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Постојање везе са Земунским и Сурчинским кланом обавезује Тужилаштво Србије да отвори и друге истраге везане за прање новца од трговине наркотицима, оружјем и дуваном, са чиме је повезана црногорска власт. Медојевић није било ко и да нема аргументе – сигурно не би износио овакве тврдње. Ђукановића треба ухапсити када дође у Србију и отворити истрагу о свим чињеницама до којих се дошло а нарочито везано за аргументацију господина Медојевића
  • Божа ПРЕЛЕВИЋ: Има индиција да је било контаката – односно, не индиција него несумњивих доказа да је било контаката ДБ-Мило и ДБ- Земунско-сурчински клан. То чак ни Беба не крије. Такође се не крије да постоје контакти између Мила и Бебе. Е сад, ако су (земунци) имали држављанства (Црне Горе), то онда личи на државну заштиту. Ја не знам да ли су то имали
  • Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ: Нека врста истраге мора да се покреће. Или о томе да ли је Мило Ђукановић стварно укључен у све то, што би имало врло озбиљне импликације за цео простор, или да Медојевић евентуално није говорио истину. Неко од њих двојице би морао да одговара
  • Зоран ЖИВКОВИЋ: Ако господин Медојевић мисли да је неко био или јесте шеф било ког криминалног клана, онда то треба да пријави надлежним органима. Истрага која је вођена поводом убиства Зорана Ђинђића није дошла ни до каквих назнака, а не чињеница да су Поповић или Ђукановић били део тог клана

ПОДГОРИЧКИ политичар – лидер Покрета за промјене и Демократског фронта Небојша Медојевић – изјавио је да вође „земунског клана“ нису били Душан Спасојевић и Миле Луковић, већ – Мило Ђукановић и Беба Поповић.

Још је указао: да су „земунци“ имали држављанства Црне Горе, легитимације и оружје њене државне безбедности јер су за њу обављали „прљаве послове“.

Рекао, али надлежне државне структуре и у Београду и у Подгорицу ни малим прстом не мрдају. Чак сложно ћуте, што – после свега што је Медојевић изговорио – не може бити случајно. Пре ће бити да је: договорено и синхронизовано.

Да ли би Србија поводом свега што је изнео Медојевић морала повести макар предистрагу јер се тиче њених држављана и „прљавих послова“ потенцијално и на њеној територији?

Да ли би Србија – ако би предистражне радње потврдиле бар нешто од онога што је објавио Медојевић – морала да саслуша и њега и Бебу Поповића?

Да ли би Србија у том случају морала отворити нову истрагу о „земунском клану“, а можда и поводом убиства Зорана Ђинђића?

Да ли би – ако се покаже да је Медојевић у основи говорио истину – морала затражити саслушање, па и хапшење Мила Ђукановића?

Уосталом, верујете ли да је Ђукановић могао бити вођа „земунског клана“?

Милова власт се ради прикривања повезаности са мафијашким структурама и гура у NATO

Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ, експерт за безбедност

МИЛО Ђукановић је повезан и са кланом Дарка Шарића, а свакако и са многим организованим криминалним групама из Црне Горе, са криминалцима међу којима су најзначајнији Насер Кељменди и Сафет Калић.

Постојање везе са Земунским и Сурчинским кланом обавезује Тужилаштво Србије да отвори и друге истраге везане за прање новца од трговине наркотицима, оружјем и дуваном, са чим је повезана црногорска власт.

Медојевић није било ко и да нема аргументе – сигурно не би износио овакве тврдње.

Управо због потребе да прикрије своје везе са мафијашким структурама, власт Миле Ђукановића, грчевито се гура у NATO противно вољи народа и без прибављеног мишљења о томе. Успут измишља аферу, државни удар, приписујући својој структури заслуге за „херојски отпор” Русији на Балкану.

Ђукановића треба ухапсити када дође у Србију и отворити истрагу о свим чињеницама до којих се дошло а нарочито везано за аргументацију господина Медојевића.

Случај атентата на Ђинђића је окончан, а главни „земунци“ су мртви…

Божа ПРЕЛЕВИЋ, адвокат

ПРВО, не може да се поново води поступак који је правоснажно окончан, као што је у случају убиства Ђинђића.

Друго, има индиција да је било контаката – односно, не индиција него несумњивих доказа да је било контаката ДБ-Мило и ДБ- Земунско-сурчински клан. То чак ни Беба не крије.

Такође се не крије да постоје контакти између Мила и Бебе.

Е сад, ако су имали држављанства (Црне Горе), то онда личи на државну заштиту. Ја не знам да ли су то имали.

Медојевић је то рекао. И мислим да се то превасходно односи на поступке који би можда могли да се воде у Црној Гори. Не видим да то са Србијом има посебне везе.

Друга је ствар када би те индиције ишле у неком од смерова везано за неке друге предмете. А у тој изјави тога нема. Онда би можда тужилац могао да види да ли то има везе са неким предметом за који се води истрага, па да види да ли би нека истрага била паметна.

Ја, наравно, не верујем да ће се било где водити било каква истрага – из разлога искуства. Прво, ови су мртви, а утврђивати нешто пошто неко каже „они су имали везе“, ако је то само на нивоу везе…

Факти: Рекао је „водећи људи“.

Он је говорио о некој 1996-1997. години. Не знам да ли говори о 2003. години. И нејасно је шта значи „водећи људи“, ја не знам шта то значи. Мислим да Медојевић то неће појаснити јер је то што је рекао сасвим довољно за њихову унутрашњеполитичку сцену.

Истрагу би требало да поведу или црногорски или наши надлежни органи

Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ, адвокат

У ОВОЈ ситуацији – због ових изговорених речи – неко мора да одговара.

Нека врста истраге мора да се покреће. Или о томе да ли је Мило Ђукановић стварно укључен у све то, што би имало врло озбиљне импликације за цео простор, или да Медојевић евентуално није говорио истину.

Неко од њих двојице би морао да одговара.

Једино што је недопустиво је сматрати такву изјаву обичним политичким, вербалним изливом у сврху унутрашњеполитичких обрачуна.

Нека истрага мора да се води и неко од њих двојице мора да одговара. То би требало да раде или црногорски или наши органи.

Црногорски органи би требало да се баве тиме да ли је њихов бивши председник државе и премијер члан организоване криминалне групе.

Да на Балкану постоје јаке институције и да тужилаштва раде свој посао…

Зоран ЖИВКОВИЋ, председник Нове странке

МЕДОЈЕВИЋЕВА изјава је бесмислена. То је једна од изјава које чујемо у регионалној јавности, где неодговорни људи причају шта им право падне на памет.

Ако господин Медојевић мисли да је неко био или јесте шеф било ког криминалног клана, онда то треба да пријави надлежним органима. Истрага која је вођена поводом убиства Зорана Ђинђића није дошла ни до каквих назнака, а не чињеница да су Поповић или Ђукановић били део тог клана.

Да на Балкану постоје јаке институције и да тужилаштва раде свој посао, након такве изјаве – по сазнању (тако пише у Закону) – надлежно тужилаштво мора да се изјасни о томе да ли ту има основа за истрагу, да ли је покренута некаква истрага или нема за то никаквог основа. Да се то тако ради, не бисмо имали стално отворене, а никад решене афере, него бисмо имали то да учесници у јавном животу пазе шта говоре. А ако имају неку чињеницу, онда то треба да се каже и да надлежни органи на то реагују.

Али, измишљања и лупетања би била трајно уклоњена из јавног говора.

Диана Милошевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мило Ђукановић је додијао Црној Гори

0 (0) Мило Ђукановић је 1989. године био један од најмлађих лидера у Европи. Тридесет …

Додик: Службе Црне Горе роваре по Републици Српској, посебно по Херцеговини

0 (0) ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Црна Гора мора да промени однос …

2 Коментара

  1. U Srbiji mnogi imaju dvojna državljanstva! srbska i crnogorska, zatim srbska i BiH, zatim srbska Hr. i td. i takvi ljudi „balansiraju“ po ivici zakona sad na jednu stranu sad na drugu. Takvih ima i u SANU i „mudro ćute“ kada je u pitanju „njihov zemljak“ (kojim slučajem) „sa druge strane zakona“, u jednoj zemlji on je eto, „ispravan“ i „lojalan“ građananin a u drugoj „državi“ je nekakav „bos“, i „posao“ ide i obavlja se bez smetnji jer „sve je pokriveno“ i „dobro su raspoređeni“ „Malo nas ima ali smo dobro raspoređeni“ Mislim, da kažemo otvoreno! U Srbiji su Crnogorci najveće zlo! Eto i taj kralj (jebo mu pas mater) Aleksandar Karađorđević je po majci Crnogorac ali ga Crnogorci ne priznaju kao njihovog a toliko zla je doneo Srbiji! I sva zla u Srbiji (ili većina njih) potiču od „crnogorske“ krvi!

  2. Pa šta onda ,od nečega mora da se živi.U C.Gori ništa ne radi ,nema industrije ,nema izvoza i ako se šta izvozi to su sirovine iz Pljevalskog kraja,šuma ,tu je termolektrana,rudnik uglja i kad bi to stalo ,nema ni Crnr Gore ni Mila,ni Aca ni Seke ni kumova itd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend