Ви напредњаци радите по закону? ВИЦ ГОДИНЕ! Зато ћете сви у пакету на робију што радите по закону!

0
(0)

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да складиште компаније НЕЛТ на простору где се реализује пројекат „Београд на води“ није конфисковано, већ да се ради о експропријацији, у складу са законом.

„То није никаква конфискација, већ чиста експропријација. Цео процес везан за рушење је потпуно законит. Не постоји ниједна мрвица која је незаконита“, рекла је Михајловић новинарима.

Према њеним речима, у питању је експропријација са правоснажном судском пресудом.

„Да ли компанија има још неке судске спорове и шта доказује, то је потпуно одвојено од тога“, рекла је она.

Михајловић је нагласила да је неколико пута проверила о чему је реч, нарочито након што је чула да о томе говори и Демократска странка (ДС).

„За мене је невероватно да имамо дежурне узбуњиваче, а да се претходно не распитају о чему се ради“, рекла је Михајловић.

Нагласила је да је ДС сваки пут против свега што се ради и гради и навела да су „против аутопута Ниш-Мердаре, Београда на води, фонтане на Славији“ и навела да би требало да се изјасне шта би они урадили.

Компанија НЕЛТ у понедељак је саопштила да јој је без накнаде конфискован складишни простор на локацији „Београда на води“. Објекат те компаније у Травничкој улици је, како је наведено, у петак, 9. јуна конфискован, а у току је његово рушење.

Посланик Демократске странке (ДС) Балша Божовић касније је поводом саопштења те компаније навео да посебан закон о „Београду на води“ мора бити стављен ван снаге.

„Важно је сачувати Енергопројект“
Михајловић је оценила да је потребно сачувати компанију Енергопројект, која је веома важна за градјевински сектор Србије и позвала надлежне институције да преиспитају наводе о преузимање те компаније.

Она је новинарима рекла да није надлежна за питање Енергорпојекта, али је нагласила да је та компанија важна за грађевинарство и саобраћај у Србији.

„Скоро ниједан велики пројекат у Србији не постоји без Енергопројекта и мислим да такве компаније морају да се сачувају“, рекла је она.

Према њеним речима, надлежне институције морају да контролишу тржиште капитала и добро провере цео процес, јер не би било добро да се поткраде било каква грешка.

Скупштина акционара Енергопројекта ће бити одржана 16. јуна. На тој седници једна од тачака дневног реда је промена управе, коју је предложио један од акционара компаније, предузеће Напред.

Претходна седница, која је била заказана за 8. јун, није одржана због недостатка кворума.

Држава је појединачно највећи акционар са уделом од 33,58 одсто. Предузеће Напред има 24,25 одсто, али садашња управа Енергопројекта сумња да је преко повезаних лица власник Напреда Драгослав Бојовић власник око 35 одсто акција.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићево решење за Косово ни Туђман не би смислио, хоће да Русија одустане од Косова и Метохије

5 (4) Председник Србије Александар Вучић и представник паралелних приштинских структура, Авдулах Хоти, потписали су …

Досије Грчић: Како је власник обреновачке печењаре постао директор ЕПС

5 (6) Вршилац дужности директора предузећа “Електропривреда Србије” Милорад Грчић, већ неколико дана се налази …

Један коментар

  1. Mantra Aleksandre Damjanović „Sve je po zakonu“ služi za zasenjivanje prostote, što reče neko. Njoj je to dosad polazilo za rukom, bar dok se čovek ne udubi u dokumenta. A kad se udubi…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend