Насловна / Свет / Европа / Виктор Орбан: Не плашимо се бирократа из Брисела, они су изгубили сваки контакт са стварношћу

Виктор Орбан: Не плашимо се бирократа из Брисела, они су изгубили сваки контакт са стварношћу

Мађарски премијер Виктор Орбан поново је критиковао „бирократе у Бриселу“, неколико дана пошто га је Европска народна партија (ЕПП) суспендовала из тог блока због анти-европске кампање у Мађарској.

Орбан је оптужио „елиту“ у Бриселу да је „изгубила контакт са стварношћу“ јер је казнила Будимпешту због антиимиграционе политике.
„Нисмо спремни да прихватимо оно што диктира Брисел ако то није добро за Мађаре. Не треба да се плашимо бирократа из Брисела који желе да наметну оно што су одлучили…“, рекао је Орбан у изјави за мађарски радио. ЕПП, у којој се налазе странке попут Хришћанско-демократске уније немачке канцеларке и десничарске француске странке Републиканци, одлучила је прошле недеље да суспендује привремено Орбана из тог европског блока.

Том одлуком је Орбану онемогућено да присуствује састанцима ЕПП-а и да гласа о одлукама те европске партије.

Укупно 12 странака чланица ЕПП-а званично је затражило искључење или суспендовање популистичког мађарског премијера и његове странке Фидес из европске странке.

Орбан је недавно кренуо у жестоку кампању против председника Европске комисије Жан-Клода Јункера који је такође члан ЕПП-а. Орбан је оптужио Брисел да подржава имиграцију, чему се Мађарска генерално противи.

(Бета-АФП)

Актуелно

Мађарска шаље у помоћ полицију на границе Србије и Македоније

Мађарска полиција саопштила је данас да ће 15 полицијских службеника као испомоћ бити распоређено на …

Мађарска се договорила са Русијом о `прихвату гаса` који ће Турским током стизати преко Србије

ШЕФ мађарске дипломатије Петер Сијарто изјавио је да су се Москва и Будимпешта усагласиле око …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons