fbpx
Насловна / Србија / Задужени у швајцарским францима четврти дан штрајкују глађу испред зграде Врховног касационог суда

Задужени у швајцарским францима четврти дан штрајкују глађу испред зграде Врховног касационог суда

Представници удружења ЦХФ Србија, четврти дан протестују испред зграде Врховног касационог суда у Немањиној улици. Штрајкују глађу и ноћи проводе испред зграде.

Пре неколико дана они су Влади Србије предали захтеве за доношење закона о динаризацији свих кредита, као и закона о забрани принудног одузимања једине имовине, јер је, како тврде велики број њих у току овог процеса остао без своје имовине.
Од Врховног касационог суда очекују јасан став о томе да ли су њихови кредити ништави или нису и поручују да од протеста неће одустајати док не добију одговор и решење проблема, а то је, како кажу, већ сутра, када ће интезивирати протест.

У понедељак од 13 часова најавили су поновно окупљање великог броја грађана и доношење одлуке суда.

Подршку неколицини грађана, данас окупљених испред суда, пружила је и Горица Лукић из Удружења мајки оболеле деце, поручивши да очекује од државе да нађе решење за овај проблем. Навела је да је и она сама, као и мајке из Удружења, дужнички роб, али за лекове…

Александар Прица каже да ће тражити разрешење свих судова уколико Врховни касациони суд у понедељка донесе решења и инпуте нижим судовима. „Круцијално је да Врховни касацаиони суд да препоруку нижим судовима да се усвајају привремене мере, тако што ће забранити банкама могућност да продају некретнине. Битно је јер сви ми који смо у тужбама са банкама смо у тотално неравноправном положају јер, једноставно, судство је неефикасно, процеси јако дуго трају, а банке и извршитељи врло брзо реагују“, додао је.

(Н1)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Дужнички цунами“ – америчке компаније узимају кредите рекордном брзином

5 (1) Светске корпорације су у року од недељу дана позајмиле 150 милијарди долара, чиме …

Овог месеца Србија отплаћује 81 милион евра Титових дугова

5 (4) Рано јутрос Србија је из буџета исплатила тачно 11,5 милиона евра. За шест …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *