фото: Зорана Јевтић

ВИШИ РАЧУНИ ЗА ИНФОСТАН Београђанима од 1. новембра следи ПОСKУПЉЕЊЕ

5
(1)

Почев од новембра 2020. године цена одвожења смећа за домаћинства ће износити 6,60 динара нето, по метру квадратном стамбеног простора, у односу на досадашњих 5,64 динара. Повећање цене од непуних динар по метру квадратном практично значи да ће цена услуге одвожења смећа за, на пример, стан од 50 метара квадратних, на територији десет београдских општина које су у надлежности ЈKП „Градска чистоћа“, бити увећана за 48 динара.

Kорекције у ценовнику ЈKП „Градска чистоћа“, како су истакли из овог предузећа, „неопходне су да би се цена пружања услуга одвожења смећа ускладила са индексом раста цена на мало и инфлације.“

– Реч је о минималном повећању цене, упркос чињеници повећања трошкова у смислу резервних делова и услуга одржавања средстава за рад и механизације, повећања интезитета и обима рада на сакупљању и одвожењу отпада с обзиром да је Београд град који непрестано расте и шири се. Поред пружања квалитетне услуге одвожења смећа, веома водимо рачуна о стандарду и буџету наших суграђана. Значајнија корекција цена извршена је чак пре пет година, а ове смо направили минималну промену. С обзиром да је неминовно да се цене наших услуга усклађују са растом цена на мало и инфлације, одлучили смо да постепено вршимо минималне корекције како не би преоптеретили буџет суграђана – изјавио је Марко Попадић, директор ЈKП „Градска чистоћа“.

Блиц.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Градоначелник Београда: Време је за нове антикорона мере

4 (5) Време је и за појачавање контрола и за појачавање мера, мислим да је …

Србија: Цене путарине ће бити виша за пет до шест одсто

5 (2) ВОЖЊА ауто-путем кроз Србију ускоро би могла бити скупља за пет до шест …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend