fbpx

Воде ли партије владајуће коалиције изборну кампању о државном трошку?

0
(0)
  • САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: Вучић је рекао да ће само последњих десет дана ићи у кампању, а нон-стоп је у кампањи и све вести, било кратке или дуге, извештавају где је он био и шта је он радио. Сваки његов секунд се снима и приказује као неко постигнуће. Имате телевизије које приказују само њега. И већ четири године немате ни једну полемичку емисију где би Вучић или неко од његових министара укрстио аргументе са нама који имамо другачију политику
  • БОРИСЛАВ СТЕФАНОВИЋ: Опозиција  је у потпуно неравноправном положају у односу на власт, јер власт не одваја посао Владе од предизборне кампање. Вучић је у сталној кампањи и за њу користи сва расположива буџетска средства
  • МИЛОРАД МИРЧИЋ: У кампањи не користе само функције него и државну имовину – ноћу се појављују као некакви вампири на градилиштима и „Београдима на води“. Деци испод 12 година треба забранити да то гледају. Синиша Мали и Горан Весић иду са камерама по градилишту у време када нормалан човек спава, а премијер је посебна прича, јер у његовом случају не можете да разликујете када је председник Владе, а када председник партије. Он вам је као полу-човек, полу-лав
  • АЛЕКСАНДРА ЈЕРКОВ: Сам премијер је пре неки дан држао конференцију на којој је рекао да говори као носилац листе „Србија побеђује“. Тада је рекао да је доказ да живимо боље – предизборни спот СНС, а та је вест третирана као државна вест, а не као кампања СНС. Била је и емисија у којој директор београдске полиције седи мирно у студију где се људи са десетинама кривичних дела представљају као улични трговци

         ИЗБОРНА кампања се захуктала. Главна „бојна поља“ за политичке странке, које у њој учествују, су митинзи и време пред камерама. Поготово камерама најгледанијих телевизија са националном фреквенцијом.

         Опозицоне странке већ се жале да су хендикепиране на малим екранима, да се Александар Вучић „не скида“ из телевизијских информативних емисија и дневника јер сваки дан или нешто отвара или – ако нема ништа „јаче“ и важније – обилази школе и обећава да ће средити школске тоалете.

         Ево шта о свему кажу лидери и представници партија које се сматрају оштећеним.

Санда Рашковић ИВИЋ, председник ДСС

Ово је најпрљавија изборна

кампања коју памтим

ВУЧИЋ и његови министри итекако  користе државне ресурсе у предизборној кампањи. То иде дотле да чак и спортске резултате и успехе приписују властитом прегнућу и њиховом улагању у спорт.

Вучић је рекао да ће само последњих десет дана ићи у кампању, а нон-стоп је у кампањи и све вести, било кратке или дуге, извештавају где је он био и шта је он радио. Сваки његов секунд се снима и приказује као неко постигнуће.

         Имате телевизије које приказују само њега. И већ четири године немате ни једну полемичку емисију где би Вучић или неко од његових министара укрстио аргументе са нама који имамо другачију политику.

         Ово је најпрљавија кампања коју памптим. Са једне стране нема никаквог простора за његове опоненте да изнесу свој програм и идеје, а са друге стране имате вређање, скандале и дезавуисање које је до сада СНС радила (својим политичким противницима) заједно са онима које је прикључила својој листи, а који се надају да ће добити мрвице са богате СНС трпезе.

_______________________________________________________________________________________

Борислав СТЕФАНОВИЋ, председник Левице Србије

Проблем су и повременно насиље

и прогон преко таблоида

ОПОЗИЦИЈА је у потпуно неравноправном положају у односу на власт, јер власт не одваја посао Владе од предизборне кампање.

Вучић је у сталној кампањи и за њу користи сва расположива буџетска средства.

         Опозицију – избацује!

         Ми немамо начина да грађанима пренесемо своје поруке и да представимо програм који нудимо.

         На то треба додати и повремено насиље и прогон преко таблоида.

         Дакле, ови избори ни у ком случају нису у складу са најбољом демократском традицијом.      

_______________________________________________________________________________________

Милорад МИРЧИЋ, потпредседник СРС

Очекујем да ће Вучић почети да

себи персира пред камерама

НИЈЕ да Вучић просто користи државна средства за своју кампању, него је то стање људске психе и прелази у болест: нарцисоидност. Очекујем да сам себи почне да персира пред камерама.

Демократе су само наставиле да раде исто на покрајинском нивоу: убеђују народ да су нешто направили, иако народ све види. Тамо где су рекли да ће бити мост, па га не направише, сада кажу – биће!

         Даље, још се представљају као посланици и министри. Најбољи пример су Зоран Бабић – Манулаћ и Александар Мартиновић, који се у кампањи представљају као народни посланици. Иако је Скупштина распуштена и тек треба да буду изабрани нови људи.

         Сваку секунду гледамо локалне кабадахије које се још зову градоначелницима (иако су расписани локални избори).

         Како се супротставити злоупотребама? То могу само грађани. Да не гласају за њих и да олош оде на политичко сметљиште.

         У кампањи не користе само функције него и државну имовину – ноћу се појављују као некакви вампири на градилиштима и „Београдима на води“. Деци испод 12 година треба забранити да то гледају.

         Синиша Мали и Горан Весић иду са камерама по градилишту у време када нормалан човек спава, а тек је премијер посебна прича, јер у његовом случају не можете да разликујете када је председник Владе, а када председник партије. Он вам је као полу-човек, полу-лав.

______________________________________________________________________________________

Александра ЈЕРКОВ, портпарол ДС

Агенција за борбу против корупције

је ангажовала десетине људи, а ћути

МИ СМО уложили жалбу РЕМ- у јер се активности државних функционера третирају као државне вести иако пише да је предизборни блок.

Сам премијер је пре неки дан држао конференцију на којој је рекао да говори као носилац листе „Србија побеђује“ (тада је рекао да је доказ да живимо боље предизборни спот СНС), а та је вест третирана као државна вест, а не као кампања СНС.

         Била је и емисија у којој директор београдске полиције седи мирно у студију где се људи са десетинама кривичних дела представљају као улични трговци.

         Желим да истакнем да је свако прикривено агитовање и рекламирање законом забрањено. Министри не смеју да се појављују као кандидати својих странака у оквиру својих редовних послова и пословних активности.

         Надлежне институције би саме морале да реагују на ове злоупотребе. Не знам зашто то не чине. Ни како могу да буду необавештене, кад је довољно да само погледају вести.

         РЕМ има одељење за мониторинг и не могу да верујем да до тих података не могу да дођу. Агенција за борбу против корупције је чак додатно ангажовала више десетина људи за мониторинг предизборног процеса, па ипак, ни она не реагује, иако су неправилности које се дешавају – у њеној надлежности.

         Диана Милошевић

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Већина банака у Србији у рукама странаца

0 (0) На банкарском тржишту Србије на крају 2019. године пословало је укупно 26 банака, …

Мали: У наредне две до четири недеље уговор о продаји Kомерцијалне банке (видео)

3.7 (3) Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да очекује да у наредне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *