fbpx
Насловна / Србија / Војни синдикат поднео кривичну пријаву против Александра Вулина због “ометања и спречавања синдикалног деловања у Војсци Србије” и отказа председника ВСС Новици Антићу

Војни синдикат поднео кривичну пријаву против Александра Вулина због “ометања и спречавања синдикалног деловања у Војсци Србије” и отказа председника ВСС Новици Антићу

Војни синдикат Србије (ВСС) саопштио је да су њихови адвокати поднели кривичне пријаве против министра одбране Александра Вулина и свих чланова војних дисциплинских органа Генералштаба Војске Србије и Министарства одбране, јер су „неосновано и незаконито дисциплински гонили председника синдиката након иступања у јавности“.

Војни синдикат Србије тужио је Вулина због ометања и спречавања синдикалног деловања у Војсци Србије, током целог министарског мандата, а официре из дисциплинских органа, првостепеног и другостепеног Војног дисциплинског суда због сумње да су злоупотребили службени положај.

„Неспорно је да су поступцима министра и пријављених официра, у Министарству одбране и Војсци Србије, на најгрубљи начин прекршене слободе и права које јемчи Устав, међународне конвенције и закони, па очекујемо да јавно тужилаштво покаже да је независно и детаљно испита наводе из ових кривичних пријава, а потом предузме све да се починиоци ових кривичних дела процесуирају и казне у складу са законом“, наводи се у саопштењу ВСС.

Председник ВСС Новица Антић остао је без посла у Војсци Србије након што је Војни дисциплински суд у септембру у другом степену одлучио да му се одузме чин.

Како је наведено, Антић је осуђен због дисциплинских преступа „учествовање у противправним синдикалним активностима“ у продуженом трајању, из члана 149. тачка 27 Закона о Војсци Србије и „повреде начела непристрасности или политичке неутралности“ из члана 149. тачка 26 Закона о Војсци Србије.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сајам лудака рођаци, сајам лудака (видео)

1 (1) Ово је нама министар одбране?! Боже сачувај и саклони! Србија данас Да ли …

Војни синдикат Србије поднео кривичну пријаву против Вулина, оптужујући га да свесно омета и спречава њихов рад

Војни синдикат Србије (ВСС) поднео је данас Републичком јавном тужиоцу кривичну пријаву против министра одбране …

3 Коментара

  1. OVO je ministar vojske!_
    E, moja Srbijo …
    Ovaj kljakavac, ovaj bedni metiljavi ljigavac!?
    Zgadi mi se svaki put kad ovo vidim!

  2. STA JE SAD…TI NISI ODAVDE…GOVNARU JULOVSKI…

  3. dzaba nekima govoriti ne druzi se sa olosem, ne lazi, ne kradi, ne drogiraj se i ne trguj drogom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *