Србија

Војни синдикат поднео кривичну пријаву против Александра Вулина због “ометања и спречавања синдикалног деловања у Војсци Србије” и отказа председника ВСС Новици Антићу

Војни синдикат Србије (ВСС) саопштио је да су њихови адвокати поднели кривичне пријаве против министра одбране Александра Вулина и свих чланова војних дисциплинских органа Генералштаба Војске Србије и Министарства одбране, јер су “неосновано и незаконито дисциплински гонили председника синдиката након иступања у јавности”.

Војни синдикат Србије тужио је Вулина због ометања и спречавања синдикалног деловања у Војсци Србије, током целог министарског мандата, а официре из дисциплинских органа, првостепеног и другостепеног Војног дисциплинског суда због сумње да су злоупотребили службени положај.

“Неспорно је да су поступцима министра и пријављених официра, у Министарству одбране и Војсци Србије, на најгрубљи начин прекршене слободе и права које јемчи Устав, међународне конвенције и закони, па очекујемо да јавно тужилаштво покаже да је независно и детаљно испита наводе из ових кривичних пријава, а потом предузме све да се починиоци ових кривичних дела процесуирају и казне у складу са законом”, наводи се у саопштењу ВСС.

Председник ВСС Новица Антић остао је без посла у Војсци Србије након што је Војни дисциплински суд у септембру у другом степену одлучио да му се одузме чин.

Како је наведено, Антић је осуђен због дисциплинских преступа “учествовање у противправним синдикалним активностима” у продуженом трајању, из члана 149. тачка 27 Закона о Војсци Србије и “повреде начела непристрасности или политичке неутралности” из члана 149. тачка 26 Закона о Војсци Србије.

Бета

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!