ВОЈНИЦИ ОДБИЈАЈУ ПОСЛУШНОСТ ВУЧИЋУ: Kо си ти да нас присилно вакцинишеш?

ВОЈНИЦИ ОДБИЈАЈУ ПОСЛУШНОСТ ВУЧИЋУ: Kо си ти да нас присилно вакцинишеш?

Вучићева лична посета пунктевима на којима се вакцинише војска и изјаве да војници нису паметнији од њега војног команданта па самим тиме не могу да само одлучују о вакцинацијиа, изазвала је контра-ефекат!

Слога синдикат запослених у Министарству одбране и Војсци Србије најоштрије је данас осудила обавезну имунизацију припадника војске у виду наређења и тражи хитну реакцију министра одбране и повлачење наређења о обавезној имунизацији.

Последњих дана, најпре усмено а затим и у писаној форми војницима је, како наводе у саопштењу, „наређена“ обавезна имунизација без обзира на слободу избора која је Уставом загарантована.

„Од војника се тражи да приликом имунизације потпишу „бланко сагласност“ без јасних и прецизних форми о томе како вакцина делује у односу на хроничне болести и могуће нуспојаве, а све под јефтиним изговором да је то неопходно спровести у циљу општег здравља војника“, истиче Синдикат Слога у саопштењу.

Наглашавају да они нису против имунизације, али отворено постављају питање: „каква је то владавина права, када војници, чувари наше земље – немају право на избор и гаранције своје државе која показује бригу о њима као о људима, већ их третира као оловне војнике политичара и генерала у њиховим опсенама о умећу ратовања“.

„Зато смо данас не само суочени са могућим дисциплинским поступцима против оних који се не одазову на имунизацију, већ и озбиљно забринути шта ће бити ако буде недостајало органа за трансплантацију. Хоће ли и онда бити „наређено“ да војска добровољно даје своје органе“, наводи се у саопштењу, које потписује Дејан Павловић, председник Слога синдикат запослених у МО и ВС.

Подсетимо, јуче је Управа за војно здравство Министарства одбране покренула мини-кампању на друштвеним мрежама у циљу отклањања дилема о вакцинама против корона вируса, а министар одбране Небојша Стефановић позвао је на све присталице да се вакцинишу.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Немачки медији пишу о томе како ЕПС воде неспособни и нестручни страначки кадрови!

Немачки медији пишу о томе како ЕПС воде неспособни и нестручни страначки кадрови!

Иако Србија купује руски гас по повлашћеној цени, та земља се бори с несташицом енергије. …

Војник дао рок немачкој влади: Повуците мере или ће бити мртвих на пољима! (видео)

Војник дао рок немачкој влади: Повуците мере или ће бити мртвих на пољима! (видео)

Немачки војник дао је својој влади ултиматум до данас у 16.00 сати да повуче све …

2 Коментара

  1. Ne radi se vise o ustavu, deklaracijama, poveljama, radi se o mocnicima.. ne krse se samo potrkepljeni zivotni principi u ustavu, vec postoji i najgori zlocin protiv covecnosti., gazenje etike, morala, prava, sve zarad nekog cilja, ako nekome do sada nije jasno, knjige koje govore, zdravlje i briga im nije razlog vec marginalni povod za sprovodjenje i to preko istomisljenika, poltrona, licemera, potkupljivacima.. da je zdravlje u pitanju ne bi bilo ni povoda, ni silovanje histerije, podmicivanja narod bi trcao sam.. lek je u prirodi a ne u ubrizganoj tecnosti, ovo nije vakcina, vakcine su eksperimenti da li ce se neko razboleti od te bolesti za 10,20,30,50g i sta se desava ovo dobro znaju za sta je i cemu sluzi samo da ukljuce kada se vecina pelcuje, ovako dzaba

  2. Koji je to kriminalac i debil ? Uhvatite ga i dobro nalupajte da se vise nikad ne izivljava na vojsci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *