Возачи, спремите новчанике: Технички још ригорознији и скупљи

0
(0)

Београд — Након што је велики број грађана одахнуо због сазнања да неће бити двоструких техничких прегледа, стижу и нове информације.

Новим правилником, контрола техничких прегледа биће много ригорознија, али вероватно и скупља.

Да би ауто убудуће прошао технички преглед, не сме да има видљива оштећења. И није само то новост.

„То значи да ће бити четири слике са четири стране возила и пета слика командне табле са видљивом пређеном километражом и то ће заправо бити прелазни период за неки рок од 3 године када ће кренути и снимање возила камером. Друга највећа новина је трајање техничког прегледа и то је тридесет минута“, објашњава из ауто-сервиса Марко Савић

У тих тридесет минута контролисаће се буквално све! Поред свих досадашњих делова аутомобила, пажња ће се обраћати и на ниво затамљености стакала, исправност светала, па и на корозију.

„Када је у питању шасија ту дубинска корозија није дозвољена нимало, када је у питању каросерија возила постоје носећи елементи каросерије. На тим деловима не сме бити дубинске корозије. Површинска корозија није проблем, тако да проценти нису битни битно је где се корозија налази и да ли се ради о дубинској корозији“, каже начелник управе саобраћајне полиције Небојша Арсов.

И тако нас опет прича врати на старија возила, која на све поменуте изазове тешко да могу да одговоре. Да би власници тих аутомобила спремно дочекали регистрацију и технички преглед, неопходно је да опораве своје љубимце.За то је наравно, потребан новац.

„Ја вас одмах питам да ли ви пристајете да будете на улици да се шетате а да знате да сваки други..није баш имао пара, па баш и не би да ради технички преглед. Не сматрам да преглед треба да буде скуп, тачно се зна шта треба да се уради на техничком, зна се колико то траје“, истиче Милан Вујанић, са Саобраћајног факултета у Београду.

Још није познато колико, али технички прегледи ће врло извесно и поскупети. Разлог за то могло би да буде и обавезно трајање прегледа од 30 минута, уместо досадашњих 15. За власнике ауто-сервиса, математика је јасна.

Прва

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВИШИ РАЧУНИ ЗА ИНФОСТАН Београђанима од 1. новембра следи ПОСKУПЉЕЊЕ

5 (1) Почев од новембра 2020. године цена одвожења смећа за домаћинства ће износити 6,60 …

Порасла цена шећера, уља, пале цене меса

0 (0) Цене хране поново су у августу порасле на светским тржиштима и достигле највиши …

Један коментар

  1. Овце треба шишати све док ћуте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend