Први пут на Балкану – Сајам кинеских производа

0
(0)

У периоду 24-26. мај, у Белмаx Центру у Београду, одржава се “Сајам кинеских производа” на којем ће преко 60 водећих компанија – излагача из кинеске провинције Џеђанг имати прилику да представи своје производе из области грађевинских и декоративних материјала, електронике и електротехнике, расвете, машина и пратеће опреме.

Овај јединствени догађај, који се у организацији једне од најразвијенијих кинеских регија одржава у 10 земаља света, први пут је добио прилику у 2017.години да свој потенцијал представи земљама Балкана и то управо у Београду, а након што је догађај успешно протекао, организатори су одлучили да и ове године организују исти догађај.

Сајам ће за посетиоце бити отворен у периоду 24 – 26. Мај, 10.00 – 17.00 часова.
Белмаx Центар се налази на адреси Аутопут 20, у Земуну, на раскрсници аутопутева Е70 и Е75.
Улаз је бесплатан за све посетиоце.

Сајам се одржава у Белмаx Центру – центру за трговину и логистику у Земуну, који је техничка подршка, док је домаћин сајма Министарство економије регије Џеђанг.
Џеђанг, са главним градом Ханџо, броји преко 60 милиона становника, а представништва преко 500 најуспешнијих компанија света налазе се управо у градовима ове регије.

У протеклој години инвестиције ове регије у иностранству износиле су преко 14 милијарди долара, док је регија примила 17 милијарди долара директних страних инвестиција, што најбоље доказује огроман потенцијал ове области.

Подршку реализацији овог пројекта дали су и Министарство трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије, Привредна комора Србије и Амбасада НР Кине у Београду, што је највећи показатељ важности овог догађаја по економију и сарадњу Кине и земаља Балкана.

Поред Србије, овај сајам се одржава и у Јапану, Русији, Турској, Чешкој, Саудијској Арабији, Панами, Вијетнаму, Ирану и Малезији.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Једемо ГМО а да и не знамо, погледајте у којим градовима и намирницама је пронађен

0 (0) Београд – Забрањену и, по многим мишљењима, штетну генетски модификовану соју грађанима Србије …

Задржали цене а смањили грамажу скоро свих намирница

0 (0) Чоколада од сто грама, литар јогурта, павлака од 200 милилитара, шпагете од 500 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *