Врх СНС огрезао у криминал и корупцију, Маја Гојковић оштетила државу за преко три милиона евра а тужилаштво одбацило пријаву због застарелости

Врх СНС огрезао у криминал и корупцију, Маја Гојковић оштетила државу за преко три милиона евра а тужилаштво одбацило пријаву због застарелости

Тужилаштво је одбацило као застарелу кривичну пријаву против Маје Гојковић за злоупотребу службеног положаја.

Реч је о пријави коју је против актуелне чланице Председништва СНС и њених сарадника поднео Илија Девић, неуспешни инвеститор у изградњи аутобуске станице у Новом Саду.

Он је 2006. године закључио уговор с тадашњом градоначелницом Мајом Гојковић о међуградској станици, свој део посла је завршио, али власт није преусмерила саобраћај на нову локацију. Суђења трају од 2007. године.

кримоси-снс

Девић је одбаченом кривичном пријавом теретио Гојковићеву и сараднике да су оштетили градски буџет за 400 милиона динара. Тачно толико је, по правоснажној пресуди из 2014. године, град Нови Сад платио његовој АТП Војводини на име штете због неизвршених обавеза.

Тужилац ради како политичари кажу

Инвеститор Аутотранспортног предузећа Војводина Илија Девић оптужио је тужилаштво у Новом Саду да је осујетило поступак против Маје Гојковић и њених сарадника због тога што су они високи функционери СНС.

Он је у изјави за јавност оценио да је тужилаштво у Србији „рак-рана овог друштва“ јер и даље ради „под притиском тајкуна, моћника, криминалних група, а у жељи да буде допадљиво политичарима“.

Девић је најавио да ће обавестити Европску комисију о поступцима тужиоца у Новом Саду и кршењу владавине права.

Ипак, град је морао да плати, али ће Гојковићева и њени напредњаци проћи без казне.

Наиме, основни јавни тужилац је сада одлучио да, „на основу Закона о кривичном поступку, постоје околности које трајно искључују њихово гоњење, а то је застарелост кривичног гоњења“.

Маја Гојковић јуче није била расположена за разговор на ту тему, а међу осумњиченима је био тадашњи председник Скупштине града Зоран Вучевић, отац актуелног градоначелника Милоша Вучевића из СНС.

– Сигуран сам да би тужилац против мене поднео кривичну пријаву по службеној дужности да је заиста постојала сумња да сам извршио кривично дело – каже Зоран Вучевић.

 

Милан Лакетић, Блиц

Фото: Графички студио Блица/А. Димитријевић

припрема: Србија данас

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

СНС масовно крао гласове и хапсио контролоре опозицијe у Неготину (видео)

СНС масовно крао гласове и хапсио контролоре опозицијe у Неготину (видео)

После крађе у којој су данас ухваћени чланови СНС на изборима у Неготину и противзаконитог …

Вучићева издајничка фукара наставља да разбија српску државу и уништава српски народ

Вучићева издајничка фукара наставља да разбија српску државу и уништава српски народ

Српска листа донела је данас одлуку да учествује на сутрашњим локалним изборима на Косову и …

2 Коментара

  1. sVE U sRBIJI JE STARO PA CAK I I KRIMINAL,PLJACKA UBISTVO SVE TO JEDNOG DANA ZASTARI .TAKVO JE SUDSTVO U UREDJENOJ DRZAVI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *