Став

Вучић и његова лоповска банда намерно саботирају ЕПС и производњу електричне енергије како би га продали будзашто

,,Неки су поставили питање колико се новца остварило за 7 дана непрекидног рада РХЕ са снагом од 600 Мвата. Било који износ добијен продајом ове енергије не оправдава чин пражњења. Ова енергија је иначе скупља јер за њену производњу су и трошкови “избацивање” воде пумпама из Дринског језера на коту преко 800м и зато се она чува само за очување стабилности система.

Сваки инжињер у ЕПС-у који је радио на експлоатацији добијао је дневни извештај у коме је било назначено колико је агрегата у погону, колико ван погона, колико у врућој резерви, колико у квару и колико се дневно произведе енергије и где се извози.

Данас је то највећа државна тајна управо да се прикрију злоупотребе оних који командују енергетиком. Без извештаја диспечера који су рекох државна тајна могу потписати а да не погрешим да производња у термо електранан (ТЕ ) није према инсталисаној снази већ знатно мања па се онда ангажују ХЕ које немају потребне дотоке воде па се онда празне залихе.

Термо извори чине 70% укупне инсталисане снаге а ХЕ 30% што је лако закључити да са таквим процентом и са слабим дотоком не смеју преузимати терет потрошње већ је логично да то чине ТЕ. Зашто агрегати у ТЕ не раде пуном снагом, кажу нема угља довољно на депонијама. Ако се то докаже као тачно није довољно сменити неке директоре као што су то чинили недавно због кварова у Борчи већ ово стање прогласити као саботажу, похапсити одговорне а затим установити у каквим условима и са каквим стручњацима данас ЕПС функционише.

Моје сазнање је да се ЕПС доводи до потпуног колапса не би ли га неки “способни” откупили за ситне новце и “спасили” га а онда би следило драстично повећање цене киловатчаса јер је тобоже најнижа у региону што је лако доказиво да није тачно јер је он оптерећен многим додацима тако да је достигао цену од 14 евроценти а не 5 како тврде.”

Професор Јован Јоца Мандић дипл.инж

Јасмина Ранђеловић

Оцените текст

Један коментар

  1. Шта очекивати када је постављен ШОЈИЋ на место директора , само да дође “ВОЈА БРАЈОВИЋ” са коферче и готова прича.
    Полако сто плаћањееееее

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!