Вучић и његова лоповска банда намерно саботирају ЕПС и производњу електричне енергије како би га продали будзашто

Вучић и његова лоповска банда намерно саботирају ЕПС и производњу електричне енергије како би га продали будзашто

0
(0)

,,Неки су поставили питање колико се новца остварило за 7 дана непрекидног рада РХЕ са снагом од 600 Мвата. Било који износ добијен продајом ове енергије не оправдава чин пражњења. Ова енергија је иначе скупља јер за њену производњу су и трошкови „избацивање“ воде пумпама из Дринског језера на коту преко 800м и зато се она чува само за очување стабилности система.

Сваки инжињер у ЕПС-у који је радио на експлоатацији добијао је дневни извештај у коме је било назначено колико је агрегата у погону, колико ван погона, колико у врућој резерви, колико у квару и колико се дневно произведе енергије и где се извози.

Данас је то највећа државна тајна управо да се прикрију злоупотребе оних који командују енергетиком. Без извештаја диспечера који су рекох државна тајна могу потписати а да не погрешим да производња у термо електранан (ТЕ ) није према инсталисаној снази већ знатно мања па се онда ангажују ХЕ које немају потребне дотоке воде па се онда празне залихе.

Термо извори чине 70% укупне инсталисане снаге а ХЕ 30% што је лако закључити да са таквим процентом и са слабим дотоком не смеју преузимати терет потрошње већ је логично да то чине ТЕ. Зашто агрегати у ТЕ не раде пуном снагом, кажу нема угља довољно на депонијама. Ако се то докаже као тачно није довољно сменити неке директоре као што су то чинили недавно због кварова у Борчи већ ово стање прогласити као саботажу, похапсити одговорне а затим установити у каквим условима и са каквим стручњацима данас ЕПС функционише.

Моје сазнање је да се ЕПС доводи до потпуног колапса не би ли га неки „способни“ откупили за ситне новце и „спасили“ га а онда би следило драстично повећање цене киловатчаса јер је тобоже најнижа у региону што је лако доказиво да није тачно јер је он оптерећен многим додацима тако да је достигао цену од 14 евроценти а не 5 како тврде.“

Професор Јован Јоца Мандић дипл.инж

Јасмина Ранђеловић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

4.8 (5) Бизнисмени са севера Kосова Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић, заједно са …

Зорана Михајловић по налогу напредних економских убица почела да комада ЕПС!

Зорана Михајловић по налогу напредних економских убица почела да комада ЕПС!

5 (3) ОСНИВАЧКА права Електропривреде Србије над Оператером дистрибутивног система (ОДС) „ЕПС Дистрибуцијом“ пренета су …

Један коментар

  1. Шта очекивати када је постављен ШОЈИЋ на место директора , само да дође „ВОЈА БРАЈОВИЋ“ са коферче и готова прича.
    Полако сто плаћањееееее

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend