Вучић је центар корупције у Србији

0
(0)

Председник покрета “Доста је било“ Саша Радуловић каже да је прича о томе да ће лидер напредњака Александар Вучић бити у фокусу предизборне кампање и власти и опозиције, покушај подметања, и да Србији није потребан вођа већ систем.

Радуловић је гостујући у Новом дану телевизије Н1, оценио да је непоштовање закона у Србији појело друштво и да је партократија у овој земљи направила своју државу. Он тврди да је психоза страха међу грађанима, нарочито у мањим срединама, гора него деведесетих година, јер у партократији сви зависе од државе и зато се боје и ћуте.

Премијер Србије Александар Вучић је, према његовим речима, до краја довео уништење система које је започео бивши председник Борис Тадић. Радуловић каже да Србија зато данас нема три гране власти – извршну, законодавну и судску – већ о свему одлучује један човек. Вучић је, према његовим речима, центар корупције у Србији и то, како каже, тврди на основу директног искуства које је имао са њим.

“Од Вршачких винограда где су консултанти Кинеза били брат Синише Малог и брат Александра Вучића, тражио је из Фонда за развој кредит за Чедомира Јовановића, намешта своје кадрове по јавном сектору и тако извлачи новац, његов брат води кампање по месним заједницама и купује гласове шећером и брашном, затим коруптивни уговори попут оног за Београд на води…“, навео је Радуловић.

Он подсећа и да је покрет “Доста је било“ недавно поднео кривичну пријаву против премијера Вучића јер Влада Србије није поступила по пресуди Управног суда и покрету није доставила биографије 160 функционера које је поставила на најодговорнија места. Радуловић каже да од Владе жели да чује образложења по којим критеријумима је кум премијера Никола Петровић, са завршене две године Београдске пословне школе, постављен за директора Електромрежа Србије изашто је нпр. Братислав Гашић био у Управном одобору Србијагаса.

Шта је решење за сузбијање корупције?

Председник покрета “Доста је било“ истиче да је Србији потребна промена политичке културе и да странке прихвате нова правила понашања. Он каже да се то неће десити тако што ће све странке одједном нестати, већ гледа како да се код онога што постоји прихвате нова правила. Радуловић каже да из разговора са појединим опозиционим странкама види да постоји нека воља за то.

Када је реч о конкретној сарадњи са другим странкама опозиције, Радуловић каже да је било разговора, али не и преговора о коалицијама. Покрет “Доста је било” ће, како каже, на изборе изаћи самостално, а са осталим странкама се разговарало о успостављању услова за фер и демократске изборе – како да се спречи изборна крађа, да гласање протекне како треба, да се ублажи медијски мрак.

Радуловић каже да је одлука о самосталном изласку на изборе донета још фебруара 2014. и да је покрет од тада није мењао. “Хтели смо да проверимо да ли ово што ми радимо и говоримо има подршку. Да то није случај не бисмо се бавили политиком”, каже он и подсећа да је покрет “Доста је било” 2014. године, после само месец дана кампање преко интернета, освојио 2,1 одсто гласова на изборима, као и да се, према интерним истраживањима јавног мњења, та подршка од тада утростручила због чега је уверен да ће се његов покрет, после предстојећих избора, наћи у парламенту.

Гост Новог дана истиче и да су приче о томе како ће кампања, и власти и опозиције, бити центрирана око лидера напредњака Александра Вучића, покушај подметања. Србији, како каже, није потребан вођа него систем. Партократија је, према његовим речима, у овој земљи створила своју државу. Говоримо о паразитском систему и неприхватљивој политичкој култури, каже Радуловић и додаје да морају да се поставе нове црвене линије политике, попут тога да више нема партијског запошљавања.

Истина је, како каже, да све странке уочи сваких избора обећавају да ће укинути партијско запошљавање, али ниједна досад није понудила конкретно решење. Покрет “Доста је било”, међутим, сматра да је потпуна транспарентност, односно јавност рада јавног сектора услов да се избегне корупција. Сваки динар, сваки уговор и пописи имовине у јавном сектору морају бити јавни, истиче Радуловић и додаје да се то односи и на систематизације радних места, где ће јасно бити наведено које квалификације, школа, радно искуство и мерила радног учинка су потребни за све позиције у јавном сектору.

Србија треба да се окрене себи и уреди државу за себе
Када је реч о спољној политици и дилемама између сарадње са Русијом и пута ка чланству у Европској унији, Радуловић је рекао да Србија треба да се окрене себи и да уреди државу за себе. “Постоје земље на које треба да личимо, земље које су то већ учиниле за себе – Немачка, Холандија, Данска. Оне полазе од потпуне транспарентности”, каже Радуловић и наводи да не би увео санкције Русији, јер то није у економском интересу Србије.

Радуловић каже и да његово име стоји уз име покрета из маркетиншких разлога, јер већина грађана прво препознаје његов лик, па његово име, па тек онда поктет “Доста је било”. После избора ће, како каже, покрет бити трансфоримисан у политичку странку и имаће другачије име.

Председник покрета “Доста је било” очекује и да ће друштвене мреже направити огромну разлику на предстојећим изборима, и оцењује да је тај покрет тренутно најјачи на интернету. За рекламе на телевизији, како каже, немају новца, али покрет ће и даље, поред кампање на интернету, бити посвећен свакодневним активностима на терену.

Доста је било

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Државни вакцинатор Кон би сада да вакцинише преко три милиона Србаља, од ђутуре провизија 4.485.000 €

4 (5) Србија данас: Државни вакцинатор Предраг Кон би да вакцинише преко три милиона Србаља …

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

4.8 (5) Бизнисмени са севера Kосова Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић, заједно са …

2 Коментара

 1. Саша Радуловић се финасира из исте куће од које је новац добијао Млађан Динкић, некадашњи министар месије Вучића, као што је и сам Саша био.

  Човек је постављен од стране досманлија и СНС-а да одвуче што више гласова патриотској опозицији у виду СРС-а и коалиције Двери и ДСС-а, али и осталих патриота.

  Саша је већ одавно увео диктатуру у сом покрету – странци. Замислите да је нека власт у Србији.

  Мене је преварио на прошлим изборима, на овим учесник геј параде и заговорник глобалистичког неолибералног капитализма НЕЋЕ.

  • Budala je tu baulja,ova luda nije hulja.

   Slažem se u potpunosti sa gospodinom Milanom,
   napisao sam ranije pod drugom temom,da se
   Saša vrati u Ameriku gde je kažu bio vrlo cenjen i
   uspešan i tamo nastavi svoju karijeru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend