Вучић пољопривреднике опет слагао, мораће да објасни зашто

0
(0)

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас председника републике и премијерку да објасне зашто су преварили пољопривреднике да ће Влада донети одлуку о субвенционисаном гориву

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас председника републике и премијерку да објасне зашто су преварили пољопривреднике да ће Влада донети одлуку о субвенционисаном гориву, наводи се на сајту Савеза за Србију.

„У одлукама Владе Србије од четвртка нема одлуке о субвенционисаном гориву, иако је Вучић то најавио у Вршцу и у то сви могу да се увере погледом на сајт Владе”, каже Алексић.

Он подсећа и на то да је министар Недимовић 2017. године, као и 2018. године обећавао субвенције за гориво, али да се то до дан данас није догодило.

“Тако су још 2012. године у својој Белој књизи обећали да ће се буџет за пољопривреду повећавати сваке године за по 1%. Слагали су. Уместо обећаних 11% за ову годину, буџет за пољопривреду је и ове године мањи од 5%, иако закон прописује да мора бити најмање пет”, указује Алексић.

Он додаје да из године у годину пољопривредници слушају бајке, а да је њихова реалност сурова:

“Субвенције по хектару су смањене са 12000 динара, колико су биле 2012. године, на 3000 динара. Четири године српски пољопривредник плаћа најскупље гориво у региону. Цео државни врх се хвали суфицитом у буџету, а у земљи коју они воде пољопривредницима се дугује за премију за млеко од јула прошле године, нема противградних ракета, а плата стрелаца за месец дана рада по 24 сата износи 4 хиљада динара“.

Алексић указује и да од пољопривреде у Србији данас живи преко милион и по људи:

„Сви ти људи имају имају исправан утисак, да држава ради против њих јер им из године у годину смањује субвенције, а подиже намете. Уколико се оваква пољопривредна политика режима настави, српски сељак ће радити као надничар на њивама које ће купити Арапи”, упозорава Алексић.

Агросмарт.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЦИНС: Вучићев кум улази у посао са ветроелектранама

5 (3) Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића, постао је у августу сувласник фирме …

Нису сви у Србији идиоти ал има понеки и то комплетан!

3.7 (6) Председник Александар Вучић изјавио је да су „глупости и бесмислице” изјаве Авдулаха Хотија …

Један коментар

  1. Ovo je smesno!
    A KAD NIJE SLAGAO, BRE, PA SAD DA GA PITAJU ZASTO JE NJIH SLAGAO!?
    I, odma’ ima da im „objasni“ sto je slagao, da, da!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *