Вучић смењује Стефановића!

Вучић смењује Стефановића!

Афере које су попут таласа узбуркале политичко море у Србији, најчешће су запљускивале обалу Српске напредне странке, а ништа ређе бивале су насловљене на министра полиције Небојшу Стефановића. Чини се да су таласи почели да роне брегове владајуће странке.

Председник Србије Александар Вучић смењује Небојшу Стефановића. Ова реченица је звучала готово немогуће пре само пола године, пре два месеца било је негирања на ту тему, а данас је ова информација све извеснија.

Најпре су Вучић и Стефановић имали усаглашене приче, потом дијаметрално супротне када је у питању афера “Kрушик” и умешаност министровог оца Бранка Стефановића у илегалну трговину оружјем, да би на крају председник Србије изјавио да га је Небојша Стефановић – лагао.

Ма колико представници опозиције и медија били упорни у питањима, раније је било незамисливо да Вучић каже овако нешто за Стефановића. Ово је било прво јавно признање у осам година власти СНС-а да је неко слагао Вучића. Није ни то било довољно, већ је у сличној конотацији то изговорио и посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић. То је политичку судбину Небојше Стефановића готово запечатило.

Стефановић је, са друге стране, демантовао Вучића, изјавивши да није слагао.

– Нити сам било шта лагао некад, нити имам потребу да лажем. На та питања сам одговарао хиљаду пута. Не намеравам да нарко-дилер из затвора, шурак Ђиласа поставља питања, па ја сад треба да одговарам на његова питања. Ја чујем то из уста Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића свакога дана. Очигледно је то интерес нарко-клана, ја стварно не могу да испуњавам њихове жеље. Ако има било какво кривично дело, нека поднесу кривичне пријаве, нека тужилаштво ради свој посао и за мене се ту прича завршава – рекао је Стефановић.

Афера са дипломом, те афера “300.000 евра у торби Небојшиног оца Бранка”, били су покретач грудве која је на маси добила “ГИМ”-ом, те хапшењима у “Јовањици”, а на крају и самим, наводним, сукобима Андреја Вучића и Небојше Стефановића.

Не може проћи непримећено и то да председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ, све чешће напада Стефановића и то у медијима наклоњеним владајућој странци. Сада је већ препознатљив Шешељев њух, да непогрешиво осети или му неко дошапне, оне који су у немилости Вучића, па да их потом нападне.

Остаје непознато да ли ће пре Небојше Стефановића, Вучић низ воду пустити и министра финансија Синишу Малог, који је доказани плагијатор. Одлазак, да не кажемо, нестанак са сцене Дијане Хркаловић, кога је Стефановић испословао током посете Вашингтону, био је окидач за све што се већ месецима дешава у владајућој странци. Kо ће се све придружити Дијани Хркаловић остаје да се види.

Предраг Ђукановвић, Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Обрадовић: Вучић у обраћању лажирао податке о излазности на референдуму!

Обрадовић: Вучић у обраћању лажирао податке о излазности на референдуму!

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић оптужио је данас председника Српске напредне странке и Србије Александра …

Зашто ниједан тзв. опозициони медиј не извештава о масовној крађи рефрендума?

Зашто ниједан тзв. опозициони медиј не извештава о масовној крађи рефрендума?

Која то и чија невидљива рука повлачи конце у медијима какао режимским тако и оним …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *