Вучић задужио Србију за преко 12 милијарди евра и сваког грађанина за 1.700 евра

Вучић задужио Србију за преко 12 милијарди евра и сваког грађанина за 1.700 евра

5
(5)

„Александар Вучић и Српска напредна странка су за девет година власти јавни дуг Србије повећали за више од 12 милијарди евра, што значи да су сваког грађанина ове државе задужили за преко 1.700 евра“, поручили су представници омладине Демократске странке.

„Ова власт јесте заиста прва у нечему, јесте истински рекордер – у брзини задуживања свих нас. Александар Вучић и Српска напредна странка су за девет година власти јавни дуг Србије повећали за више од 12 милијарди евра, што значи да су сваког грађанина ове државе задужили за преко 1.700 евра. А тај дуг ћемо враћати ми јер у просеку, сваке године Александар Вучић задужи нашу земљу додатно за скоро милијарду и по евра, а само у другом кварталу ове године је планирано ново задужење кроз емисију обвезница у вредности од преко пола милијарде евра“, наводи се у саопштењу.

Из Демократске омладине упозоравају да, како кажу, напредњаци бесомучном кампањом прикривају задужења које воде ка дужничком ропству Србије.

„Уместо да врати отете пензије, Вучић од својих пријатеља купује витамине пензионерима и вишеструко више задужује и њих и њихове унуке. Сада

обећава по 60 евра сваком грађанину, а на крају ћемо сви враћати далеко веће износе од ове помоћи. Не даје Вучић свој новац, него узима кредите у наше име. А где се заиста и на који начин троши новац којим Вучић задужује и наредне генерације – нико не зна“, поручују из ДС.

„Свако дете, сваки ученик и сваки студент ће до краја ове године овим темпом од стране ове штеточинске власти бити задужен са око 2.000 евра. Младост Србије која још није ни прву плату примила, мораће у наредним деценијама да враћа ова задужења“, поручује Јелена Милутиновић, чланица Демократске омладине, додајући да се боји да ће млади, због, како каже, аутократског режима, и даље напуштати Србију

„Онда неће ни имати ко да врати ове дугове. То би значило пропаст ове државе и зато морамо да се изборимо што пре за промене, које ће сачувати младе у Србији и саму Србију“, поручује она.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Довека ће српска крв бити најјефтинија, јел да, Вучићу“?

„Довека ће српска крв бити најјефтинија, јел да, Вучићу“?

4.6 (7) Застава Србије у блату Бујановца (привредни тигар – национални миш)… Знате ли ко …

Колико бре коштају ти кредити које узимате од Француза за јавну политику климатских промена?!

Колико бре коштају ти кредити које узимате од Француза за јавну политику климатских промена?!

5 (2) Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се сутра са регионалном директорком за …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend