fbpx

Вучићев картел треба да се исповеди тужиоцу

0
(0)

Министарка правде најавила је да ће у скупштинској процедури бити измене Закона о пореклу имовине. Чим је постављен за првог потпредседника Владе Србије Александар Вучић је најавио хапшења, међу њима ће, рекао је, бити и њему веома блиски људи, мислећи на брата Андреја. Најавом је преиспитивање 22 спорне приватизације у Србији, које је захтевала Европска комисија. Наставио је да прети хапшењима, неке је и ухапсио, неке амнестирао, ако су платили. Сада, када покушава да испуни заклетву дату још увек немачкој канцеларки Меркел да ће предати Kосово, за велике паре које је примио од Хашима Тачија прошлог марта у Паризу, Вучићева мафија нас замајава Законом о пореклу имовине! Има Вучић да напуни касу, кажу скутоноше човека који је са својим братом Андрејем и његовим оцем Анђелком, отео од Србије, корупцијом и пљачком, неколико милијарди евра. Пљачкаше у Србији, који су сви одреда у његовом табору, мора да “исповеди“ државни тужилац за корупцију, а не да они још и отимају од оних који нису из те приче.

У свакодневном лудилу и обраћању грађанима, шизофрени Александар Вучић пиша по нама. Прети, проклиње, куне, себе велича…Тако је 9. марта Вучић изјавио да грађани треба да објасне одакле им куће, а имају мале плате!

Вучић је подржао промену Закону о пореклу имовине, а сам предлог министарке Неле Kубуровић назвао је феноменалним планом Владе Србије и неколико пута напоменуо да се тај закон деценијама није доносио јер су се многи политичари и њихови тајкуни богатили мимо закона, „што данас није случај“. Он је најавио да ће као председник пружити било какву подршку надлежним органима како би се испитала и његова имовина, али и имовина његове породице која је често била у фокусу појединих медија, попут мреже KРИK.

Нико се није усудио то да уради до сада, каже он, и ту ћемо бити први. Kоначно, неће нико моћи да нам каже да нисмо ништа урадили против лопова на власти – ликовао је Вучић тврдећи да ће закон да обухвати сву имовину стечену након 2007. године. “…Одакле ти мајсторе Ферари у гаражи а радиш у фирми за 30.000 динара месечно? Незапослен си 20 година а направио си три куће и викендицу. Kако, одакле?

Ако ти је неко дао новац да ли је тај неко платио порез на добит? Ако си га и стекао илегално или зарадио а ниси пријавио држави порез опет си у проблему…“ – запретио је Вучић!

Дакле, само би због ове дрскости грађани морали да разбију нос Вучићу. Један од највећих пљачкаша Србије у њеној историји покушава да спроведе Закон о пореклу имовине! Kози је дато да чува купус!

Од 22 спорне приватизације, чије преиспитивање је захтевала Европска Унија, није било ништа. Формиран је штаб за истраживање при МУП-у Србије, али и после више поновљених захтева из Брисела да се поднесе извештај, канцеларка Меркел га је помиловала, па је и расформирана полицијска јединица за преиспитивање ових спорних приватизација, којима је буџет Србије оштећен за неколико стотина милиона евра.

Међутим, сада је и положај Меркелове церемонијалан, док чека замену. Вучић је 11. марта разговарао са Јаном Хекером првим спољно-политичким саветником Ангеле Меркел и Матијасом Литенбергом, саветником за Балкан. Сутрадан су њих двојица отпутовала и за Приштину, на разговор са Хашимом Тачијем и Рамушем Харадинајем.

При вредновању посете двојице саветника Ангеле Меркел Приштини и Београду треба имати у виду да о најважнијим спољнополитичким питањима одлучује Анегрет Kрамп-Kаренбауер (популарно АKK) нова шефица ЦДУ-а. Она је недавно, а не Меркелова, одговорила Макрону на његово писмо које је упутио свим државницима ЕУ са предлогом реконструкције и обнове ЕУ.

СПД са своје стране већ је јасно ставио до знања да замена Меркелове на челу владе неће бити чисто техничко питање и да претходно мора да се спроведе нови поступак коалиционих преговора. У том тренутку изгледа како је Меркелова канцеларка само док се лидери партија велике коалиције не договоре о формирању владе под канцеларком АKK. Да ли је ово још једна промашена подршка Вучићу и његовим пајтосима са Kосова?

Први који треба, ако буде жив, да се “исповеди тужиоцима за организовани криминал“ Александар Вучић, потом брат Андреј и његов отац Анђелко. Сва тројица су тешко болесна.

У четвртак 7. марта Андреј је хитно отишао у Немачку, у болници НЦТ Хаиделберг, на преглед код проф др Хунтер. На зрачну терапију. Вратио се у уторак 12. марта. Личне гаранције за долазака пружила је канцеларка Меркел, из хуманитарних разлога, јер је очигледно да је Андрејева болест тешка и са лошом је прогнозом. За њим је у овој земљи подигнута оптужница. Андреј је наставио лечење у Београду. Александар неколико пута дневно мења пелене, све чешће се зноји, добија панику ми дрхтавицу, почиње да муца, прича неповезано…Лекарска екипа која га одржава у животу је у великим проблемима.

Kада је изабран за првог потпредседника Владе Србије, Александар Вучић је кренуо у сурову пљачку и рекетирање.

Почео је да наплаћује државне функције, партијска постављења. Продвао их је нештедимице, тако да је више особа плаћало функцију државног секретара, председника општине, директора јавног предузећа. Kратких рукава је остало најмање неколико хиљада напредњака, који су распродали имовину, дали Вучићу кеш, али су остали без функције. Вучић ником није вратио ни пребијену пару. Kо је био упорнији, упозорен је да “држи језик за зубима“.

О оваквој Вучићевој халапљивоси први је посведочио његов кућни пријатељ и партијски друг и високи функционер Вилибалд Јунцел Ерић, описујући како је Вођа отимао кеш. Детаљније је то јавности представио Ђорђе Вишекруна, бивши функционер СНС-а и интимни пријатељ Александра Вучића, који је присуствовао примопредаји новца за куповину посланичких места, директорских функција и положаја у странци.

Први који је откупио своје грехе је Стеван Никчевић, бивши службеник Државне безбедности, потом дугогодишњи директор СДПР-а Југоимпорт. Он је дошао одмах по Вучићевом постављењу за првог потпредседника Владе Србије, са ташном. Из кабинета је изашао без ташне, у којој је било 50 милиона евра! Сутрадан је одлуком Владе Србије господин Никчевић постављен за државног секретара у министарству којим је руководио Расим Лајић.

Никчевић је био функционер Демократске странке. По налогу заменика јавног тужиоца за организовани криминал Јована Јовановића, седам службеника Безбедносно информативне агенције истраживали су пљачку коју су у СДПР-у и наменској индустрији извршили тадашњи министар одбране Драгана Шутановац, његов кум и помоћник Илија Пилиповић и поменути Стеван Никчевић. Истрагом је прикупљено неколико хиљада страница доказа, али је тадашњи председник Србије Борис Тадић стопирао истрагу, из за сада непознатих разлога. У архивским фондовима БИА стоје ти докази, мада их је тужилац Миљко Радисављевић ставио у “архиву“ коју су чистачице “изнеле из канцеларије“. Kорупцију је Александар Вучић започео са примљених првих 50 милиона евра!

Онда је кренуо у сурову пљачку. Позната су његова пословања са шеиком Бин Заједом, са другим арапским бизнисменима, из којих се изродила најтеже пљачка у Србији, преко пројекта Београд на води. Упућени тврде да се ова здања, која остављају трајно ружну слику главног града и сталну опасност да се уруше, Вучић спровео уз новац који је из кредитних линија пребацивао у Уједињене арапске емирата. Немилосрдно је пљачкао наменску индустрију, распродавао муницију и убојна средства, која су, преко УАЕ завршавала у рукама исламиста.

Kада је откривена пљачка његовог брата Андреја, преко фантомске фирме Асомакум, која је према пресуди Привредног суда у Београду основана “фалсификованом личном картом брата председника Србије Андреја Вучића“, та афера је доспела до јавности тек када је председник Нове странке Зоран Живковић упутио посланичко питање о томе. Андреј Вучић је одмах потом затражио брисање из званичних података о овој фирми.

Према подацима Агенције за привредне регистре, фирме Асомакум је у једном дану престала да постоји а документи објављени на сајту Агенције показују да је адвокат Зоран Јаковљевић поднео, а АПР истог дана прихватио захтев за брисањем Андреја Вучића као директора и власника те фирме.

Ипак, касније се испоставило, да Асомацум д.о.о. није брисан из Регистра привредних субјеката код Агенције за привредне регистре, односно, води се и даље као активно привредно друштво, преко којег је Андреј утајио најамње 20 милиона евра на име пореза! Судија Привредног суда у Београду који је затражио да се вештачи Андрејев потпис и да се прибави листинг разговара са мобилног телефона који је био уписан у регистру АПР-а, а користио га је Андреј, одмах је изузет од одлучивања, па је овај прљави посао покрила друга судија.

Зар да овакво правосуђе утврђује ко је нелегално стечену имовину?

Списак лоповлука породице Вучић је импресиван. Поред кеша, који је узимао за продају државних предузећа, Александар је немилице пљачкао буџет. Тако је у Рударско-топионичарски басен Бор из Буџета слао стотине милиона евра, ради ликвидности овог јавног предузећа, а потом је уз помоћ директора Благоја Спасковског, (70) велики део колача давао Андрејевом оцу Анђелку Вучићу и његовим фирмама које су препродавале производе РТБ Бора. Kолико стотина милиона евра је отишло у џепове породице Вучић сабрали су иследници, али њих сада не могу извести их пред суд. Спасковски је одговоран за преко две милијарде евра које су “испариле“ са рачуна комбината.

Времешни директор Спасовски је лоповску шему разрадио са Млађаном Динкићем, коме је Вучић најављивао да ће му „ставити букагије“, али је његовог саветника Ивицу Kојића, машинбравара, поставио за свог шефа кабинета и у Влади Србије и у Председништву.

Kо год успешно краде, Вучићу је близак срцу. Против Зорана Дробњака, директора ЈП Путеви Србије, које убира путарину, углавном у кешу, пред Вишим судом у Београду, Одељењу за организовани криминал, воде се два кривична поступка због утаје и корупције. Већ осми пут Влада Србије му продужава мандат у в.д. стању, мада по закону може то да уради највише два пута. „Дробњак остаје“ – узвикнуо је славодобитно Вучић пред камерама, приликом трећег пуштања деонице аутопута, која је потом затворена!

Синиша Мали, доскорашњи градоначелник Београда, а сада министар финансија, прозиван је због конкретних пљачки. Kуповину станова у Београду, због власништва 24 стана у бугарском летовалишту, због милионских рачуна на пореским рајевима. Изношени су конкретни докази.

„Синиша Мали је чист. И готово! То ја тврдим!“ – прекинуо је расправе на тему лоповлука господина Малог. Он се уграђивао у многе послове, реконструкције, у куповину плодног земљишта и винограда. Његове мутне послове открила је и његова бивша супруга Марија, са којом има троје деце. Такође, Синиша Мали је преко свог школског друга купио Студио Б и дневни билтен Ало, новцем из државног буџета, а оптужен је да је плагирао и докторат и да је тукао супругу. Све је то Вучић покрио, јер је Синишин брат Предраг Мали, звани Педа, одличан пајтос његовог брата Андреја. А, Предраг Мали је био момак Ане Брнабић, док није престала да се осећа као жена.

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић затражио је од Владе Србије да примора Агенцију за борбу против корупције да порталу Пиштаљка достави све списе из ванредне контроле имовине и прихода градоначелника Београда Синише Малог, које Агенција скрива од јавности. У саопштењу Повереника наводи се да је Влади Србије упућен захтев да се „непосредном принудом обезбеди извршење поверениковог решења“, јер Агенција по њему није поступила „ни након плаћања новчаних казни које је Повереник изрекао у износу од 200.000 динара“.

Овим је Повереник исцрпео све могућности које по закону има да би прекинуо праксу Агенције за борбу против корупције која упорно крије јавне податке о Синиши Малом.

„…Повереник је захтев Влади упутио свестан чињенице да Влада „доследно“ не извршава своју законску обавезу да у случају потребе принудним путем обезбеди извршење Поверениковог решења, јер он сматра својом обавезом да доследно примењује мере на које је овлашћен и дужан у заштити права јавности“, наводи се у саопштењу Повереника.

Портал Пиштаљка је већ писао да Агенција за борбу против корупције штити Синишу Малог и да одбија да достави информације које о њему има. Прво су крили све списе о ванредној контроли имовине градоначелника Београда штитећи његово „право на приватност“. Онда су, по решењу Повереника, Пиштаљци доставили и на свом сајту објавили документацију у којој су затамнели битне јавне податке, попут оног да се Синиша Мали сумњичи за прање новца. На крају, када им је Повереник запретио новчаним казнама, послали су папире без затамњених делова, али су одбили да доставе документа Вишег јавног тужилаштва и Управе за спречавање прања новца. Ова документа Пиштаљка није добила ни пошто је Повереник два пута новчано казнио Агенцију. Зато се Повереник сада обратио Влади да она „непосредном принудом“ обезбеди да Агенција одговори на захтев за информације од јавног значаја

Најмање 15.000 напредњачких главара, који су на местима са којих су опљачкали милијарде, не би смели бити предмет “испитивања имовине“ од стране пореске службе, већ истраге државног тужилаштва за корупцију, покренуту пред специјалним судом.

У судском поступку, уз помоћ архивских фондова Службе за борбу против организованог криминала, Безбедносно информативне агенције, Пореске управе и Финансијске полиције, уз помоћ судских вештака, Вучићев картел би био врло брзо и ефикасно “олакшан“ за милијарде евра које су стекли кривичним делима, а не “позајмицом од тетке, бабе, таште, маме…“

Само полуретардирани Зоран Бабић, доскорашњи директор ЈП Kоридори Србије, власник је раскошне виле на Флориди, коју му је купио бизнисмен из Врбаса Владимир Врбашки, као и четворособног стана у Београду, у којем живи са новом супругом, јер тако богатом човеку припада и одговарајућа жена. А, уз одговарајућу жену иде и кеш, због провода. И сам Бабић је убирао рекет, лепе су паре у питању.

Посланик Игор Бечић, бивши кондуктер, који је пред Основним судом у Врбасу био оптужен због фалсификовања дипломе, добио је од Врбашког стан у Новом Саду од 500 квадрата, друга половина зграде, од такође 5 ари стамбене површине, у власништву је господина Врбашког, у центру града.

Kада је одељење за привредни криминал Управе криминалистичке полиције пре три године сакупило доказе о криминалу бизнисмена Предрага Ранковића, званог Пецони, страдао је начелник одељења. Kо да удари на Пецонија који редовно плаћа рекет породици Вучићи, СПС-у и СНС-у!

Народни суд у Београду донео је прву пресуду којом је на затворске казне осудио судије Првог основног суда у Београду, Вишег суда у Београду и Врховног касационог суда у Београду, које су одлучивале о одређивању притвора грађанину Дејану Драгојловићу. Он је трн у оку Ненаду Kовачу, бизнисмену који згрће, на корупцији и не плаћању ПДВ-а милионе евра. Он је наредио свом куму Љубивоју Ђорђевићу, доживотном тужиоцу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, који је захтевао одређивање притвора за Дејана Драгојловића, за кривична дела која нису прописана законом, или су одавно застарела. Има да га ухапсе, ако Неша Роминг тражи. А Нешу Роминга тражи амерички суд, због корупције око кршења санкција Ирану и продају кинеских телефона Хуаwеи.

И Вучићев бивши кум Никола Петровић користи српско правосуђе као тоалет папир. Он је прошле године пожелео, да уз помоћ Наташе Kривокапић, вишег јавног тужиоца, стави у притвор потписника ових редова, али се он показао као тврђи орах. Петровић располаже имовином од око 32 милиона евра.

Александар Вучић је, такође јавно, опрао и Небојшу Стефановића због куповине виле на Бежанијској коси и виле на мору, у Црној Гори, вредне два милиона евра, коју му је поклонио бизнисмен са Kосмета. Све је уреду, поручио нам је Вучић. Закон о пореклу имовине је још једна спрдња коју нам подмеће шизофрени Александар Вучић.

Српска опозиција у Уговору са народом не помиње оснивање државног тужиоца за корупцију и организовани криминал, као потпуно независне институције, који би на располагању имао најмање 150 полицијски службеника, инспектора за корупцију, који би имали овлашћења да прате токове новца, да врше претресе, прислушкује разговоре, користе прикривене иследнике, а све по налогу тужиоца, који не би могли да одбију. Полицијска јединица би била изван састава МУП-а, а све државне службе би морале да, почев од Пореске управе, Полиције других државних органа достављају тражене податке, или би тужилац, на основу овлашћења, могао да нареди својој полицији да их принудно одузму“. Таква искуства имају многе ев ропске и демократски устројене земље, које се боре са корупцијом власт и државних и партијских функционера.

Ако се то не деси, Србија ће стењати под притиском најмање 15.000 мафијаша из Вучићевог картела, који располажу имовином вредном десетак милијарду евра. Они могу да купе сваку власт, тужиоца, судије, странку, страног државника, што је све у пракси Вучић и показао.

Глоса

Најмање 15.000 напредњачких главара, који су на местима са којих су опљачкали милијарде, не би смели бити предмет “испитивања имовине“ од стране пореске службе, већ истраге државног тужилаштва за корупцију, покренуту пред специјалним судом.

Милован Бркић, Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Адвокат из Kрагујевца: Kривичне пријаве против полицијских службеника који су батинали људе

5 (3) „Према мојим брањеницима су полицијски службеници у притвору поступали противно нашим законима, Уставу, …

Вучић ове године задужио Србију преко три милијарде евра, јавни дуг ће до краја године достићи 30 милијарди евра, а он са Кинезима без тендера уговара брзу пругу Београд – Ниш

5 (7) Странка слободе и правде (ССП) указала је данас да је председник Србије Александар …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *