fbpx
Насловна / Србија / Економија / Вучићева харач банда намерава да у 2016. години Србију задужи за додатних 662 милијарде динара!

Вучићева харач банда намерава да у 2016. години Србију задужи за додатних 662 милијарде динара!

Влада Србије планира да се у 2016. години задужи за 662 милијарде динара како би финансирала буџетски дефицит и отплатила главницу дуга за позајмице узете од домаћих и страних кредитора за директне и индиректне обавезе државе.

У предлогу буџета за идућу годину који је достављен Скупштини Србије наводи се да ће бити узети кредити од домаћих и медјународних финансијских институција и иностраних влада у укупном износу од највише 90,1 милијарду динара.

Емитовањем хартија од вредности на домаћем тржишту у домаћој и иностраној валути држава ће се задужити до 450 милијарди динара, а продајом еврообвезница на страном тржишту обезбедиће се 122,5 милијарди динара.

У образложењу предлога буџета истакнуто је да је ће планирано задуживање по основу продаје хартија од вредности бити смањено уколико буде прихода од приватизације или повољнијих дугорочних концесионалних зајмова

Предлогом закона о буџету за 2016. годину предвиђени су приходи од 997,4 милијарде динара, расходи од 1.119 милијарди, тако да ће дефицит изности 121,8 милијарди.

Буџет је планиран на основу прогнозе да ће у 2016. години раст БДП-а износити 1,75 одсто, а да ће инфлација бити 2,8 одсто.

Приходи буџета од наплате пореза, како је предвиђено, износиће 829,5 милијарди динара, од чега је наплата ПДВ-а 427 милијарди.

Расходи буџета за запослене износиће 251,6 милијарди, а дотације социјалним фондовима 260,4 милијарде динара.

Трошкови буџета за субвенције износиће око 86 милијарди динара, од чега су субвенције пољопривреди 27,9 милијарди, за железницу 17,5 милијарди, привреду 14,5 милијарди, путеве 9,6 милијарди, а за културу четири милијарде.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ММФ: Сваки други становник Србије позајмио новац од комерцијалних банака

4.5 (2) У Србији је прошле године било 48,75 банкомата на 100 хиљада одраслих грађана, …

Случај пљачкања уништене Привредне банке и афера Фармаком: „Радили смо искључиво по налозима државе”

5 (1) Суђење због „ненаплативих“ кредита које је Привредна банка одобравала Фармакому траје већ четврту …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *