fbpx

Вучићева харач банда намерава да у 2016. години Србију задужи за додатних 662 милијарде динара!

0
(0)

Влада Србије планира да се у 2016. години задужи за 662 милијарде динара како би финансирала буџетски дефицит и отплатила главницу дуга за позајмице узете од домаћих и страних кредитора за директне и индиректне обавезе државе.

У предлогу буџета за идућу годину који је достављен Скупштини Србије наводи се да ће бити узети кредити од домаћих и медјународних финансијских институција и иностраних влада у укупном износу од највише 90,1 милијарду динара.

Емитовањем хартија од вредности на домаћем тржишту у домаћој и иностраној валути држава ће се задужити до 450 милијарди динара, а продајом еврообвезница на страном тржишту обезбедиће се 122,5 милијарди динара.

У образложењу предлога буџета истакнуто је да је ће планирано задуживање по основу продаје хартија од вредности бити смањено уколико буде прихода од приватизације или повољнијих дугорочних концесионалних зајмова

Предлогом закона о буџету за 2016. годину предвиђени су приходи од 997,4 милијарде динара, расходи од 1.119 милијарди, тако да ће дефицит изности 121,8 милијарди.

Буџет је планиран на основу прогнозе да ће у 2016. години раст БДП-а износити 1,75 одсто, а да ће инфлација бити 2,8 одсто.

Приходи буџета од наплате пореза, како је предвиђено, износиће 829,5 милијарди динара, од чега је наплата ПДВ-а 427 милијарди.

Расходи буџета за запослене износиће 251,6 милијарди, а дотације социјалним фондовима 260,4 милијарде динара.

Трошкови буџета за субвенције износиће око 86 милијарди динара, од чега су субвенције пољопривреди 27,9 милијарди, за железницу 17,5 милијарди, привреду 14,5 милијарди, путеве 9,6 милијарди, а за културу четири милијарде.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Скупо задуживање Србије

4 (4) Србија се ових дана задужила на светском финансијском тржишти још две милијарде евра …

Власт каже – задуживање било јефтино, економисти да улазимо у дужничко ропство

5 (4) Министар финансија каже да је исплата сто евра грађанима Србије заправо сигнал колико …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *