ВУЧИЋЕВА СРБИЈА и Весићеви комуналци: Музичар свирао фрулу, шаљу га на робију!
Фрулаш и композитор ЈОСИП КОМЉЕНОВИЋ

ВУЧИЋЕВА СРБИЈА и Весићеви комуналци: Музичар свирао фрулу, шаљу га на робију!

Познати српски фрулаш Јосип Комљеновић добио је налог за издражавње затворске казне у трајању од 10 дана јер није платио казну од 10.000 динара. Кажњен је, како каже за Нова.рс, зато што је у знак протеста, који је уредно пријавио, свирао фрулу испред Скупштине града Београда. Поручује да ће сутра отићи по налог за издражавање затворске казне, јер исту не планира да плати и тиме призна непостојећу кривицу.

„Налаже се кажњеном лицу Комљеновић Јосипу да се у року од 8 дана јави у писарницу Прекршајног суда у Београду, улица Устаничка, ради упућивања на извршење казне затвора у КПЗ Падинска Скела у трајању од 10 дана, настале заменом неплаћене казне у износу од 10.000 динара“, наведено је у налогу који је јуче уручен Комљеновићу.

Уколико се у наведеном року не јави на издржавање казне или плати новчани износ, следи принудно привођење.

Овај познати фрулашу, који је направио фрулу „Баричанку“ и током своје каријере написао музику за 50 песама и 8 кола за фрулу, објашњава како је до свега дошло:

„Након што ми је 2018. године истекла последња дозвола уличног свирача отишао на аудицију у позориште Дадов, коју сам прошао, али ми дозвола ипак није издата. Обраћао сам се градским властима, па и Беокому и ништа нисам је добио. Неко време сам свирао без дозволе и нико ме није дирао да би крајем 2019. године почео да сметам одређеним комуналним милицајцима. Онда сам пријавио протесни скуп и прво почео да свирам испред Градске скупштине, да би ме касније преместили на Калемегдан.“

Док је свирао у знак протеста комунална милиција (Весићева паравојска коју је Вучић обећао да ће укинути кад дође на власт) почела је да му издаје казне?!

„Више пута су ме легитимисали и тражили дозволу за свирање фруле, а ја сам им сваки пут показао дозволу за одржавање протесног скупа који ми је издао МУП. Упркос томе, сваки пут би ми писали пријаву због тога што немам дозволу за уличног свирача, а ја нисам тамо био тада као улични свирач, већ протестант“, прича Комљеновић за наш портал.

Од тада је добио небројено много прекршајних пријава. Дозволу МУП-а за протестни скуп, каже, није уважавао ни Прекршајни суд(?!), па му је на основу пријава до сад изречено више пресуда, због чега би требало да проведе укупно 38 дана у затвору.

„Јуче ми је стигао и први налог за издржавање затворске казне од 10 дана, а очекујем да почну да стижу и налози за извршење осталих, као и нове казне“, објашњава фрулаш.

Каже да се данас већ јавио у Прекршајни суд у Устаничкој улици како би био упућен на издржавање казне, али му је речено да ипак треба да се јави у Катанићеву, што сутра планира да ураду. Казну ни по коју цену не намерава да плати.

„Ако платим онда признајем кривицу. Онда испада да сам ја учинио лоше ствари, што нисам никада! Могу да скупим 10.000 да платим, али не дам, ићу ћу у затвор. Ђуро Јакшић је дао динар да га убију! Ђордано Бруно је рекао: „Окреће се“ и није хтео да повуче. Нећу да признам да сам урадио оно што нисам. Могу и да ме спале ако хоће, што је мало теже у ово доба, али ништа није тешко кад они одлуче“, поручује овај часни и храбри музичар.

Извор: Нова.рс

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Позивамо вас да сутра у 17:30 са Трга Републике сложно одемо до змијарника на Андрићевом Венцу (видео)

Позивамо вас да сутра у 17:30 са Трга Републике сложно одемо до змијарника на Андрићевом Венцу (видео)

Позивамо вас на свенародни протест сутра 18.09.2021 у  у 17.30 на Тргу Републике у Београду …

Вучић пребацује Брнабићку из владе на место градоначелника Београда (ако килоње из опозиције изгубе изборе)

Вучић пребацује Брнабићку из владе на место градоначелника Београда (ако килоње из опозиције изгубе изборе)

Најновија повереница за Београд Српске напредне странке и актуелна премијерка Ана Брнабић спомиње се као …

Један коментар

  1. Tom vesicu vec neko treba da se najebe majke za sva vremena…. “kad krene oluja, gde ce i pod ciji krov? mozda i sam legne u grob da ne oseti gnev naroda”…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *