Вукчевић не негира да га финансирају Американци, али му смета указивање на то

Вукчевић не негира да га финансирају Американци, али му смета указивање на то

TУЖИЛАЦ за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао jе данас да и наше тужилаштво третира злочин у Mеjама, код Ђаковице и у том смислу има одређена сазнања о догађаjу и евентуалним починиоцима и да се Mомир Стоjановић до сада ниjе поjавио као потенциjални починилац кривичног дела ратних злочина.

Вукчевић jе, у интервjуу Вечерњим новостима, рекао да не зна шта од доказа поседуjу колеге из Eулекса и да не зна на основу чега су многе људе ставили на црвене потернице.

„Зашто jе то урађено баш сада, а не раниjе, питања су коjа задиру у домен политике, а не правосуђа“, оценио jе Вукчевић.

На питање да ли jе последње иступе председника Србиjе Tомислава Николића против њега схватио као претњу, Вукчевић jе рекао да „нема сукоба, бар не с моjе стране“, додаjући да „његове изjаве не желим да коментаришем, пошто поштуjем институциjу председника, ма ко то био“.

„И он и jа смо се заклели над Уставом и законима наше земље. Jа као тужилац, пре 38 година, он као председник, пре две и по године. Oстаћу доследан тоj заклетви до краjа кариjере“, казао jе Вукчевић.

На питање да ли тужилаштво истражуjе наводе оптужби Фонда за хуманитарно право против начелника Генералштаба генерала Љубише Диковића, Вукчевић каже да тужилаштво проверава наводе сваке кривичне приjаве коjа му доспе.

„Управо смо тако радили и по приjему прве приjаве 2009, и након провера установили да нема доказа да jе генерал Диковић учинио оно што му се у тоj приjави ставља на терет“, каже Вукчевић.

Упитан у чему jе значаj подизања оптужнице за случаj „Штрпци“, тужилац за ратне злочине каже да jе подизањем оптужнице, после 22 године од отмице 20 путника несрпске националности из воза, начињен први корак ка утврђивању истине о овом догађаjу и ка достизању правде за жртве и њихове породице.

Вукчевић сматра да jе писање поjединих медиjа да га финансира Aмерика вид притиска на тужилаштво и да то ниjе ништа ново.

„Mоjе сараднике и мене стално нападаjу, покушаваjу да дискредитуjу, али ми часно радимо своj посао и кроз предмете коjе решавамо одговарамо на овакве нападе. Наш учинак, са скромним капацитетима, jе 176 оптужених и на то морам да будем поносан“, рекао jе Вукчевић.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Сумрак страних инвестиција у Србији

Сумрак страних инвестиција у Србији

Након одласка компаније Геокс из Србије у медијима се појављују и информације о отпуштањима радника …

Ви из ЕУ већ деценијама политички подржавате шефове мафија са Хелма који вам ЕУ заузврат пуне са мигрантима, кокаином и хероином!

Ви из ЕУ већ деценијама политички подржавате шефове мафија са Хелма који вам ЕУ заузврат пуне са мигрантима, кокаином и хероином!

Вучић и Ђукановић су се узајамно подржавали, што је резултирало заједничким пријатељствима са контроверзним људима …

25 Коментара

 1. ovo govno vukcevic je najveci ratni zocinac i treba mu suditi

 2. Sto ne optuzis Blera nakarado americka

 3. gnjida od coveka zloje sto nije jedini gdesu generali i nacelnici koji su radili za uck a protiv svog naroda sad su uspesni biznismenu u beogradu i niko ih nedira

 4. I ovo je NORMALNO u Srbiji,,objavis javno,,da ja sam placenik ovih i onih,,a ko te placa slusas sta ti se kaze i tako radis,,jbg svuda u svetu,i kod svih,,i on je nezavistan..?? Pa znate sta,,Sramota je sto nema vise profesora i ostalih ljudi,,akademika,,to su sve postale gnjide,,te tolike sudije,,advokati,ljudi od ugleda,,svi su bre postali pizde…nisu (P….c.. e) jer ovo prvo je karakterna osobina,,a drugo je jedan lep polni organ..Koga normalan muskarac voli…

 5. A od tih 176 optuzenih sve sami Srbi ,pa nama pored tebe gnjido ljudska i onog ustase Vekarica i nije trebao Hag.Kako spavas i zivis kada su ti na savesti srpaki branioci cije zivote i njihovih porodica si unistio.Samo se nadam da ce doci vreme kada ce i tebe zlotvoru stici sud ,crko dabogda !!

 6. : : Ne , ne , finansira ga moj pokojni cukun deda , novcem ” Taliri ” . . . Hocu da pomognem jadnom coveku kad laze , da bude samouverljiviji . . .

 7. Црногорскохрватско порекло

 8. Има ли иједан Србин на некој функцији а да га не плаћају “западњаци”? Па ово је пропаст!

 9. T reba te pod hitno uhapsiti ti si izdajica srpskoga roda jadna majka sto te je rodila

 10. PITAJTE IDIOTA KOLIKO JE DOBIO LOVE ZA POVERLJIVA DOKUMENTA—SA NJIM PRAVAC ZATVOR,I NEK POVEDE I VEKARICA

 11. Јебем ти црногорско албанску мајку. Зрео си као товљеник ѕа добар цвилинг…

 12. Optuzi one sto te placaju za nezakonito bombardovanje Srbije ljigavce

 13. ljudima smeta istina.da je covek izdajnik i placenik

 14. Kad ga Ameri plaćaju on sudi kako oni kažu-UŽAS S R A M O T A

 15. crne trojke, pa nocu od vrata do vrata…Nije pravedno ta sav taj olos umre u toplom krevetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *