Насловна / Србија / Хроника / Вулин искористио војску да му плати прославу годишњице партије

Вулин искористио војску да му плати прославу годишњице партије

Војни синдикат Србије оптужио је данас министра одбране Александра Вулина да је противзаконито ангажовао особље Војне установе „Дедиње“ за прославу годишњице Покрета социјалиста на чијем је челу и да им за тај ангажман ништа није плаћено.

Како се наводи у саопштењу, за прославу годишњице тог покрета из Војне установе „Дедиње“ ангажована су два шефа сале, девет конобара и два кувара, који за трочасовни ангажман нису добили никакву накнаду.

„Осим што Закон о одбрани јасно каже да је забрањено коришћење Војске Србије у страначке идеолошке и политичке сврхе, и оваквим чином се крши закон ове земље, овде се првенствено намеће морално питање. Због чега су људи радили, народски речено, бадава? Свака светковина у Србији када се прави, домаћин који организује весеље, знајући ред, труди се да се сви који су ангажовани буду исплаћени. Нису радници Војне установе ‘Дедиње’, која има свој углед и традицију, дошли на радну акцију ваше, како сами истичете, левичарске странке, покрета, што год да је“, навео је синдикат.

Војни синдикат је указао да су и запослени у тој установи такође радници које штите закони у Устав Србије, односно да Војна установа „Дедиње“ није ничија „дедовина, већ државна институција“.

„Овим писмом апелујемо на Вас да са својим страначким ‘друговима’, (надамо се да смо употребили адекватан термин сходно идеолошком опредељењу Вашег покрета, странке, или шта је већ), договорите и део новца од партијских чланарина издвојите и платите раднике Војне установе ‘Дедиње'“, навео је синдикат.

Синдикат је, такође, од министра затражио да јавности објасни да ли је војна установа, а самим тим и Војска Србије, злоупотребљена у страначке сврхе.

„Притом, ово страначко баханалисање доведите бар у законске оквире потписивањем уговора са државном институцијом, чије раднике ангажујете. Не брукајте се. Ти људи ионако раде за више него скромне плате, тако да им наметање прековременог рада, без динара, дође као кажњавање. А на то, док је Устава и закона ове државе – нико нема права!“, навео је синдикат.

Бета

Актуелно

И Војном синдикату прети судбина Полицијског: Хоће да нам узму репрезентативност

Хоће ли, после једног полицијског и Војни синдикат који критикује своје послодавце остати без репрезентативности? …

Андреј Вучић у друштву нарко мафијаша који са шиптарима заједно шверцују дрогу

Новинари КРИК-а дошли су до фотографија које приказују сусрет Андреја Вучића, брата председника Србије, и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons