Вулине, твој шеф је последњи идиот на свету који НАТО верује на реч!

Вулине, твој шеф је последњи идиот на свету који НАТО верује на реч!

Министар одбране Александар Вулин каже за РТС да је за Србију сасвим неприхватљиво формирање тзв. косовске војске и позвао међународну заједницу да реагује на одлуку косовске скупштине о усвајању владиних предлога закона о трансформацији косовских безбедносних снага (КБС) у војску. Наводи да стварање паравојске на КиМ угрожава читав регион.

Министар одбране Александар Вулин је гостујући у Јутарњем Дневнику РТС-а навео да је на Међународној заједници да обезбеди поштовање резолуције 1244 и не дозволи формирање нелегалне оружане формације која ће угрозити мир и безбедност на КиМ и региону.

“Међународна заједница је Резолуцијом 1244 преузела на себе одговорност за свако стање на простору Косова и Метохије али и за поштовање мира, безбедности, живота свих који живе у јужној српској покрајини. Сада је време да видимо да ли је Међународна заједница у стању да спроведе сопствени мандат и сопствене одлуке”, наводи Вулин.

Додаје да је сада прилика да се види колика је важност и колика је тежина речи НАТО пакта.

“Председник Александар Вучић је успео да избори од НАТО пакта гаранције да се никакве оружане формације косовских Албанаца неће појављивати северно од Ибра. То је био један од услова да се потпише Бриселски споразум. Сада је време да НАТО пакт покаже колика је њихова реч тешка, да ли се у њу може поуздати”, истиче министар.

Додаје да је Србија потписала Бриселски споразум између осталог зато што је гарантовано да никакве оружане формације неће прелазити на север КиМ, да их како каже, неће ни бити.

Истиче да Приштина одлуком о трансформацији косовских безбедносних снага (КБС) у војску дестабилише ситуацију.

“Приштина овом одлуком дестабилише ситуацију на читавом простору, не Србија. Од нас није дошло апсолутно ништа што би могло да узнемири простор КиМ или било кога у региону. Али агресивно и бахато понашање приштинских власти, понашање које има за циљ да изазове дестабилизацију на простору КиМ је нешто што би морало да буде препознато и да буде осуђено”, оцењује Вулин.

Наводи да Међународна заједница мора да препозна ко је тај ко прави проблеме на простору КиМ и додаје да косовски Албанци хоће територију без Срба.

“Они хоће војску али без Срба, они хоће територију али без Срба, они желе Косово и Метохију без Срба”, истиче Вулин.

Наводи да је Кфор једина оружана сила на Ким и не може бити друге.

“Надам се да ћу у току дана имати прилику да разговарам са припадницима Кфора, да их питам каква је ситуација на простору КиМ али важније од тога, занима ме њихов став о томе да ли ће испоштовати Резолуцију 1244, што је потпуно у њиховој одговорности. Кфор је једина оружана сила и не може бити друге. Стварање паравојске на КиМ је нешто што угрожава читав регион”, рекао је Вулин.

Додаје да је многим великим силама у интересу да нестане – Унмик, Кфор, Резолуција 1244.

“Свакако да је многим великим силама у интересу да нестане Унмик, да нестане Кфор, Резолуција 1244 и да тамо покушају да направе оно што нису свих ових година – да направе независну државу Косово. Ми ћемо наравно бити привржени међународном праву, Србија ће као и увек радити на томе да се ствари смире, стабилизују, да сачувамо Србе на КиМ”, закључио је министар.

РТС

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Космет: Откривена тајна јединица KФОР-а за обавештајни рад и пропагандне операције

Космет: Откривена тајна јединица KФОР-а за обавештајни рад и пропагандне операције

Најновији број магазина “Kроникл” (The Chronicle), који издаје команда међународних снага на Kосову, открио је …

Опет преварени

Опет преварени

Нажалост, изгледа да је наш недавни осврт на протесте у Србији у основи био реалан. …

5 Коментара

 1. ZDAJNICI I PLJAČKAŠI KOLO VODE PO SRBIJI !

  Govori se da u Srbiji ima mnogo izdajnika i pljačkaša, koji usput kontrolišu i sve finansijske tokove u Srbiji. Da nebi narod rešavao te probleme ja ću zamoliti Vučića i Stefanovića (koji su i nadležni) da ovo sprečavaju, da te izdajnike i te pljačkaše pod hitno pohapse i izvedu pred lice pravde. Kosova više nema, Srbija je potpuno opljačkana i ponižena a počinioci ovih krivičnih dela nisu u zatvoru. Molim Vas!!! Šta se čeka???

  Zato se nadam da će Vučić kao (veliki patriota i državotvoran) predsednik, to odmah i izvršiti. U ostalom tako se i sam stalno deklariše, a to mu je i dužnost i na to je položio zakletvu. Znajući da on strogo poštuje i sve zakone Srbije u ovo izvršenje nećemo sumnjati. Ovo mu je i lepa prilika da negira neke glasine o izdaji i pljačci Srbije.
  Ali ako to kao nadležan neće da uradi, onda ga prozivam kao krivca za svu našu nesreću. Pošto je Srbija preča od svakog’ pojedinca, tu egzekuciju mora da izvrši sam narod. Verujem da neće biti velikih grešaka, jer sirotinja-narod najbolje zna ko ga je: izdao, opljačkao, lagao i obmanjivao…

  P: Sajdžo Bogutovac.

  • VULIN PLJAČKA I VOJNE INVALIDE

   Kao vojni invalid sa 70% invaliditeta i ne primam opštinski invalidski dodatak već peti mesec, tj. od takozvane Vulinove revizije. Niko ništa o tome ne govori a očito je da se radi o velikoj pljačci vojnih invalida. U mom slučaju opština koja mi neisplaćuje moje zakonske prinadležnosti, krije i dezavuiše me o ovoj pljačci.
   Ja sam preziveo i penicilinski šok i moždani udar i čekam operaciju srca odnosno zamenu i mitralnog i aortnog zaliska. I Vulin se našao (taj jadnik) da i mene pokrade. Nemam više para da živim, pored toga sada se vrlo teško i krećem i nemogu da spavam. Bolestan sam. Vojni invalid sam od 1970. godine.
   Smrt svim pljačkašima…

   Vojni invalid iz Beograda.

 2. VULIN PLJAČKA I VOJNE INVALIDE

  Kao vojni invalid sa 70% invaliditeta i ne primam opštinski invalidski dodatak već peti mesec, tj. od takozvane Vulinove revizije. Niko ništa o tome ne govori a očito je da se radi o velikoj pljačci vojnih invalida. U mom slučaju opština koja mi neisplaćuje moje zakonske prinadležnosti, krije i dezavuiše me o ovoj pljačci.
  Ja sam preziveo i penicilinski šok i moždani udar i čekam operaciju srca odnosno zamenu i mitralnog i aortnog zaliska. I Vulin se našao (taj jadnik) da i mene pokrade. Nemam više para da živim, pored toga sada se vrlo teško i krećem i nemogu da spavam. Bolestan sam. Vojni invalid sam od 1970. godine.
  Smrt svim pljačkašima…

  Vojni invalid iz Beograda.

 3. Narocito mi se dopada ono “on je uspeo da izbori …”. Pa, da covek crkne od smeha, da ne crkavamo i skapavmo od drugih, mnogo gorih stvari! Koga, bre, briga za ovo smece!? Nit’ ono ima sta da “veruje”, nit’ koga briga da li ili ne ono nesto i nekome “veruje”! Postavljeno da unisti potpuno Srbiju, aloooo, o kakvom popisanom verovanju pricamo!? Sve je tobila prilicno, a i sada skroz, providna farsa za tupe mase koje bleje u zadruge, parove i kidisu na bajate otpatke germanskih sadista po “lindama”!
  Kakvi, bre, sastanci s nato sadistima i nacistima, kakvi bakraci!
  Kupili su ih njihovi sada vlasnici da totalno satru Srbiju!
  I oni to uspesno i nesmetano rade i dalje!
  Pustite vi ove providne farse sa obilatim slinjenjem, kreveljenjem, puzanjem, piskenjem u pampers pred gospodarima!

 4. Evo sta je “tvoj vrhovni komandant” trebalo da odgovori onoj vucibatini koja se usudila da nam u sred Srbije sruci u lice onakvu gadnu uvredu, poltroncice slinave:

  “NEMAČKI PSIHOLOG dr HENZEL ZBOG SRBA uputio pismo prvom čoveku NATO pakta
  20 oktobra 2018

  dr Rudolf Henzel, Generalnom sekretaru NATO-a, gospodinu Jensu Stoltenbergu, povodom izjave o NATO agresiji 1999. pred studentima Beogradskog Univerziteta 07.10.2018:

  Gospodine Stoltenberg, ovo je uvreda srpskom narodu i ismevanje njihovih žrtava!

  Gospodine!

  Nije mi zapravo želja da se obratim jednom generalnom sekretaru NATO-a, ali danas to moram da učinim. Povod: Prema pisanju „Sputnik Dojčland“ od (07.10.) i „RT Dojč“ od (08.10.), a povodom susreta sa studentima Beogradskog Univerziteta 07.10.2018. izjasnili ste se o NATO bombardovanju Jugoslavije 1999. na sledeći način:

  „Mi smo to učinili radi zaštite civilnog stanovništva i sprečavanja daljih akcija Miloševićevog režima“. (citirano na osnovu „Izvestija“)

  Dozvolite mi da Vam kao nemački građanin i naučnik, koji se već gotovo dve decenije ozbiljno bavi političkim dešavanjima na Balkanu, saopštim sledeće:

  Najoštrije osuđujem protivpravni čin agresije SAD-NATO-a protiv bivše Jugoslavije (sa kodnim imenom „Milosrdni anđeo“) i znam da su se u tom ratu koristile tone i tone visokotoksičnog i radioaktivnog uranijumskog oružja („prljave bombe“).

  Sa upotrebom uranijumske municije učinjen je svestan i hotimičan genocid (eng. „crime of crimes“).

  Zbog toga sam užasnut nad Vašom ignorantnom i ciničnom izjavom, ogorčen i istovremeno posramljen, da jedan evropski intelektualac srpskom narodu ovako nešto nameće.

  Gospodine, ovom izjavom vređate srpski narod i ismevate njihove žrtve! Još više – vi prezirete zdrav ljudski razum, jer svako ko želi da sazna nešto više o uranijumskoj kontaminaciji delova bivše Jugoslavije, može to lako učiniti.

  Pre gotovo godinu dana se na sličan odvratan i sraman način izjasnila nemačka nobelovka, gospođa Herta Miler, u govoru na forumu Beogradskog sajma knjiga, ismevajući srpske žrtve. Ona je rekla: „Srbija je sebi nanela zlo i građani moraju da žive sa tom istinom, da su sami izazvali patnju“. (vidi „NRhZ“ od 01.11.2017.)

  U Srbiji su agresivna kancerogena oboljenja kod mladih i starih, izazvana upotrebom uranijumske municije, u međuvremenu dostigle razmere epidemije. Patnja tih ljudi čuje se do samog neba. Prema informacijama srpskog Ministarstva zdravlja godišnje od raka oboli oko 33.000 ljudi. To znači: svaki dan najmanje jedno dete. Čitava zemlja je zagađena. Zbog oštećenja genetskog materijala (DNK) generacije i generacije dece će se rađati sa deformitetima. U dva članka „Rat koji ne prestaje“ i „Lenjost srca“ (u „Neue Rheinische Zeitung (NRhZ)“; u Srbiji u „Pečatu“ i „Informeru“) sam sumirao glavne činjenice o državnom terorizmu, tom zločinu protiv čovečnosti.

  Bombardovanje srpskih naselja, bolnica, škola i vrtića, ministarstava, fabrika, dalekovoda, radio i TV stanica, rafinerija, dunavskih mostova, kolona izbeglica i tako dalje i tako dalje, trajalo je 78 dana. Ubijen je 1.031 vojnik, 5.173 vojnika i policajca su ranjeni, 2.500 civila je ubijeno – od toga 78 dece i preko 6.000 civila je ranjeno. Srbija se do danas nije od toga oporavila. To su „zločini u ratu“ i to je „genocid u miru“ (Jovanović, et al.).

  Gospodine, možete li mi objasniti na koji način su ovi zločini doprineli „zaštiti civilnog stanovništva“ Srbije? Bojim se i zabrinut sam kada pomislim koje će sledeće civilno stanovništvo SAD-predvodnica agresivnog NATO saveza bombardovati zarad zaštite svoje „demokratije, slobode, slobodnog tržišta i vladavine prava“. Srećan sam što sam pročitao rezultate ankete urađene prošlog marta, po kojoj je 85% Srba protiv članstva svoje zemlje u NATO savez.”

  E, kad stisnete ono sto nemate javite se!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *