fbpx

Задужујете народ и земљу за додатних 7 милијарди € ове године а смањили сте дефицит?! Море МАРШ у ПМ!

0
(0)

БЕЧИЋИ – Србија је од почетка реформи смањила дефицит са 6,6 одсто БДП-а на око 1,4 одсто у 2016. години, изјавио је данас министар финансија Србије Душан Вујовић на самиту министара финансија, гувернера и директора пореских управа земаља региона у Бечићима.

Вујовић је рекао да је укупно смањење износило око 5,2 одсто, а структурно 4,4 одсто.

„Свака позитивна промена једнократна је добродошла, али не сме да нас збуни, па их искључујемо из наших вишегодишњих разматрања”, навео је Вујовић.

Он је казао да смо наследили велико бреме нерешених дугова, који нису престали да се гомилају, али су битно смањени. (Танјуг)

Узете, а неискоришћене 3,5 милијарде евра

Србија има 3,5 милијарде евра повучених а неискоришћених зајмова, а путеви нису завршени и немамо користи од њих, осим што је ангажована грађевинска индустрија, изјавио је данас министар финансија Србије Душан Вујовић.

Он је на регионалном скупу министара финансија, гувернера и директора пореских управа у Бечићима рекао да је капитална ствар завршетак инфраструктуре.

„Неопходно је и даље смањивање незапослености”, рекао је Вујовић.

Додао је да фабрике које су отворене последњих година неће имати смисла, ако не буду профитабилне као што су сличне у свету.

Министар је истакао да у Србији постоји проблем управљања на свим нивоима – на државном, јавном и приватном.

„Потпредседничка места не треба делити политички веч функционално”, рекао је Вујовић и додао да у Србији не постоји координација у управљању.

„Координација је тешка за Балкан. Људи који не схватају да се до циља може доћи заједничким радом, губе време и пребацују послове на друге “, рекао је Вујовић.

У Србији, по његовим речима, постоји проблем управљања, користе се застареле методе, „бумбар принцип и зујање около” што је погрешно.

„Треба применити принцип руковођења”, рекао је Вујовић и навео пример Електропривреде Србије „где су реформе после осам месеци заустављене пола године док запослени нису фиксирали своја радна места”.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Титове дугове плаћаћемо још две деценије: Ево коме Србија највише дугује

5 (1) Београд — Путеви у које су уграђени досад су више пута поправљани, а …

Од „посла века“ – празни џепови радника Икарбуса, а Град купује туђе аутобусе

5 (4) Док чекају приватизацију предузећа, радници „Икарбуса“ крај године и почетак нове дочекали су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *