Захвалност Вучића здравственим радницима: До јуче хероји, сад им прете отказом!
фото: мојновисад.цом

Захвалност Вучића здравственим радницима: До јуче хероји, сад им прете отказом!

Медицинско особље, којем је Александар Вучић пред камерама бескрајно захвалан за борбу против пандемије коронавируса, дошло је у опасност да добије отказ уколико са повратка са годишњег одмора, слободних дана или боловања, не уради ПЦР тест о свом трошку, који кошта 9.000 динара.

– Захвалност Александра Вучића медицинским радницима није дуго трајала! Они који су ризиковали своје, али и животе својих укућана у црвеним зонама, по повратку са годишњег одмора, слободних дана или боловања морају да ураде ПЦР тест о свом трошку (9.000 динара) или ће добити отказ – констатовао је Немања Шаровић, председник покрета „Љубав, вера, нада“.

Шаровић је додао да су овакве одлуке већ донели директор УКЦ Крагујевац и в.д. директора КБЦ Звездара.

– Одлука се односи на оне који су на свом радном месту, у црвеним зонама, добили и преживели КОВИД-19 и који се због високог нивоа антитела нису вакцинисали – нагласио је Шаровић.

Подсетимо, невакцинисаном особљу практично је услов за повратак на посао ПЦР тест било да се враћају са одмора, слободних дана или боловања. Резултати не смеју бити старији од 48 сати и предају се надлежном начелнику одељења или руководиоцу.

Дакле, оно што им је „дао“ кроз повећање плата, Вучић им то одузима кроз наметање обавезног ПЦР тестирања, које би бар за медицинске радике требало да буде бесплатно.

Што би народ рекао: „Кума дала, кума и узела.“

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

У 2020. години у просвети без посла остало 2.700 наставника

У 2020. години у просвети без посла остало 2.700 наставника

Упркос ванредној ситуацији изазваној коронавирусом, подаци Уније синдиката просветних радника показују да је само током …

Вучић у једном дану задужио Србију близу 2 милијарде евра

Вучић у једном дану задужио Србију близу 2 милијарде евра

Србија се у једном дану задужила на међународном тржишту за чак 1,75 милијарди евра. Део …

2 Коментара

  1. Kakvi testovi vakcine i gluposti.. Medicinari, poslednki spas za narod, na njima je da se pokazu kao heroji novog doba jer odbijanjem satanske uredbe spasavaju svoje telo i dusu i svoje porodice i ljudi uopste… Zelimo ljudske medicinare a ne hibride, gmo modifikovane.. Na njima je odbrana telesna i duhovna.. zelimo spas najhumanije profesije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *