Уместо да брани интересе ПОКРАДЕНОГ народа Табаковић брани интересе страних банкара и лихвара!
фото: Танјуг

Уместо да брани интересе ПОКРАДЕНОГ народа Табаковић брани интересе страних банкара и лихвара!

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић рекла је да НБС неће допустити да негативна појава попут ретроактивног довођења у питање законитости уговорних клаузула о кредитима утиче на монетарну и финансијску стабилност која је очувана у време пандемије.

Табаковић је ово изјавила на скупу поводом представљања нове електронске услуге “Моји подаци за банку”, а одговарајући на питања новинара о ставу НБС према тужбама клијената против банака због наплаћивања трошкова кредита.

Она је поручила да НБС нема намеру да улази у полемику са онима који увек нађу начин да имају неки профитабилан посао и да јој је тешко да се уздржи и да говори о “лобију који увек тражи неки извор прихода”.

Додала је да сматра да су Србију на мапу најинтересантнијих земаља за инвестирање у свету довели управо правна сигурност и пословни амбијент који обећава дуг останак и трајање на овом тржишту.

Запитала је како то да се закони који су важили од 2000. до данас одједном доводе у питање и како се то наводно штите грађани ако неки адвокати чак и од НБС траже уговоре о кредиту да би могли да туже на основу њих.

“Зашто се ствара одијум према банкама у Србији? То треба питати оне који га стварају, а остаје нам да видимо хоће ли банке бити заинтересоване да шире улагања и јачају делатност овде или да и оне које то никада нису радиле износе добит из земље”, рекла је Табаковић.

Поручила да се лако може закључити како на хајку против банкарског и финансијског сектора, а преко тога и улагача, гледају рејтинг агенције.

“Циљ јесте да се инвестициони рејтинг надомак кога смо били, а да није било пандемије већ бисмо га имали, унизи тиме што ће проблем накнада које важе 20 година уназад само у Србији бити проблем”, навела је Табаковић.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Шиптарски терористи бацили сузавац на Србе код Брњака, шаљу појачања из Приштине (видео)

Шиптарски терористи бацили сузавац на Србе код Брњака, шаљу појачања из Приштине (видео)

ТЗВ. косовске полицијске снаге бациле су сузавац на окупљене грађане код прелаза Брњак. У току …

ШОК ВУЧИЋИ! Где ти је сад српска застава да прошеташ са њом до Јариња и Брњака?

ШОК ВУЧИЋИ! Где ти је сад српска застава да прошеташ са њом до Јариња и Брњака?

Јутрос су специјалне јединице косовске полиције (РОСУ) у непосредној близини прелаза Јариње и Брњак заустављале …

Један коментар

  1. Dokle cete trpiti te idiote i izdajnike na vlasti? Govnave motke u ruke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *