понедељак , 21 септембра 2020

Заседања и доношење одлука на седницама „владе у Србији“

0
(0)

У саставу институције званом Влада, а која је носилац извршне власти у Републици Србији и чији је први задатак да утврђује и води политику државе, у свом саставу има групу различитих особа који се налазе на врло одговорној функцији Министара одређених ресора, и који су непосредно пре ступања на дужност положили заклетву:” Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије“.

С` правом смо ми, народ због кога и постоје институције државе, очекивали да рад Министара на функцијама које обављају и одлукама које доносе на седницама Владе Србије, буду у складу садржине дате заклетве (коју су и потврдили својим потписом), као и да све активности из домена рада Владе буду у циљу побољшавања живота становника Републике Србије као државе која заједно са народом очекује поштовање осталих држава!!!

Међутим, нисмо очекивали да ће функционисање и одлуке рада Владе Србије, прерасти у доношење одлука “Владе у Србији”, међу којима има и таквих одлука којима се убија карактер народа, као и предлога појединих закона који су састављени и на жалост усвојени, а чија је садржина често против традиције, обичаја, културе, историје, вредности, итд сопственог народа и државе !!! (Са разочарењем морамо да констатујемо да се и рад предходних Влада, одвијао на исти начин…).

Јер да није тако , онда се не би догађало да активност ранијих и ове Владе буду на начин да се удовољавало интересима станих институција и корпорација, при цему је урушавана домаћа привреда и сектори који је чине!!!

У сектору пољопривреде, поред минималних или никаквих субвенција за произвођаче што у крајњем доводи до огромних губитака, нпр. никако се не може оправдати последњи увоз кромпира из ЕУ, док домаћи кромпир бацамо, и поред огромног труда произвођача да га одгаје и продају!!! У овом случају се неко дебело уградио, а већину њих ојадио!!!

А ако поменемо увоз млека, смрзнутог меса старог по пола године, и гомиле различитих непроверених производа из ЕУ и њихово пласирање нашем становништву, а истовремено затирање домаће сточарске, или млекарске производње, итд, итд…, онда почињемо да верујемо да Србијом управља “Влада у Србији”!!!

Неки наредни пут ћемо помињати и остале активности и одлуке “Владе у Србији” донешене на штету државе Србије и њених становника, као и оне активности које извршна власт није предузимала чак ни после, додупе “килавих” одлука Уставног суда који је поједине споразуме (закључене од стране “Владе у Србији”), огласио као неуставне!!!!

И ово су одлуке “Владе у Србији”

Било је много издајничких споразума (уз онај Бриселски) које су потписивали чланови различитих “Влада у Србији”, чијом је садржином на различите начине натоварила бреме и ограничавала слободу Србије (као државе) , као и слободу српског народа и осталих грађана који живе у Србји, наметајући им да из својих џепова плаћају разне привилегије страним лицима, јер су такве (привилегије и имунитети) предвиђени споразумима које су потписивали разни министри разних “Влада у Србији”.

Потсећамо само на неке , међу којима не смемо да заборавимо ни „допринос“ Вука Драшковића, који је у улози Министра спољних послова тада Државне заједнице Србија и Црна Гора, званично омогућио несметано РОВАРЕЊЕ НАТО снага по читавом ПРОСТОРУ Србије, када је 18.јула 2005.г. потписао Споразум о транзиту НАТО трупа кроз Србију.

Па ту је и Тадићев „допринос“, када је 07.09.2006. потписао са Владом САД Споразум о заштити статуса америчких трупа у Србији СОФА по коме је Америка својим људима обезбедила ИМУНИТЕТ ЗА БИЛО КОЈЕ ПОСТУПКЕ И БИЛО КАКВО УЧИЊЕНО ДЕЛО, (па и убиство грађана Србије), а послове које буде склапала за своје потребе, вршиће према законима САД а не Србије и да је такав “споразум” ратификовала скупштинска већина на Шестој седници Првог редовног заседања Скупштине Србије у периоду од 13.05.-29.05.2009.год.

Нико није био заинтересован, није се одважио, није га вероватно разумно погађало, нити је сматрао за потребним да Уставном суду поднесе макар иницијативу за оцену уставности таквог споразума , па нека чланови Уставног суда, на свој “килави начин рада”, макар зараде своју плату!!

Поред низа различитих облика споразума потписаних са НАТО пактом, наравно увек на штету Србије, (на које су потписе стављали разни министри одбране разлицитх састава разних Влада); они које је овластио ранији и садашњи председник “Владе у Србији” Вучић, на крају помињемо и недавно потписани ИПАП Индивидуални партнерски акциони план са НАТО!!!

Не можемо да се отмемо утиску да, сви чланови “Владе у Србији”, који су гласали за потписивање таквог ИПАП плана, (који је задња степеница пред формално приступање Србије НАТО пакту), а говорећи како Србији није циљ учлањење у НАТО, су у потпуности схватили поједине његове одредбе, па би нас, обичан народ Србије, баш занимало да нам министри растумаче поједине одредбе онаквог плана за које је заинтересован читав НАТО пакт!!!

Ту спада нпр. обавезна јавна порпаганда НАТО вредности код становништва, предвиђен као сталан процес!!! То ваљда треба да нас радује, и да нас увери да се после бомбардовања Србије, разарања инфраструктуре државе, убијања и сакаћења људи, гађања касетним и бомбама са осиромашеним уранијумом,,… може рећи да нам је НАТО пријатељ!!???

Просто нам је драго што НАТО изражава своју заинтересовност за спровођење одредби издајничког Бриселског споразума, као и чињеницу да је земљама чланицама НАТО драго да КФОР на КиМ има статусно неутралну функцију!!!

Волели би смо да нам Председнк “Владе у Србији”, објасни и у чему се састоји толика заинтетресованост НАТО земаља за Јачање улоге и капацитета Повереника за заштиту равноправности???
Не можемо а да се не начудимо толикој бризи НАТО земаља за Учествовање ромске популације у спровођењу стратегије, а о разним иницијативама за инклузију Рома, и учествовање у разним ИПА пројектима ЕК, не треба посебно причати!!!

А баш смо захвални НАТО чланицама што изражавају своју заинтересованост за рад Нотара и Изврштеља као нових правосудних институција, као и њиховој бризи за обуку тужилаца за вођење тужилацке истраге!! Наравно , НАТО је, и баш му фала на бризи за изградњу капацитета надлежних органа за борбу против корупције, и организованог криминала!!!

Чланови “Владе у Србији” су потуно схватили НАТО заинтересованост и за обуку особља за рад у затворима са специјалниим третманом!!!!???? Ту барем Американци имају искуства са затвореницима у Гвантанаму и тајним затворима по земљама ЕУ!!!!
Не можемо а да не “похвалимо!??” свеобухватну заинтересованост НАТО пакта за усклађивање нашег законодавства са ЕУ, приступању Светској трговинској организацији, ефикаснијој наплати пореза, промени структуре власништва и окончању приватизације, као и обезбеђивање енергетске сигурности код нас и у региону!!!

НАТО тражи да Србија обавезно повећа учешће у мултинационалним операцијама, изгради елементе за учешће у борбеним групама ЕУ, и изгради обуку и оцењивање према НАТО стандардима и успостави потпуну оперативну способност!!!
НАТО захтева да се обавезно у бази “Југ” оснује центар за обуку у који ће имати приступ и све земље НАТО-а; отварање Војнотехничког института за све НАТО чланице, потенцирање на обавезном спровочењу одредби СОФА споразума, и наравно ратификовање у Скупштини Србије када ће народни посланици својим гласовима потврдити вољу НАТО пакта!!!!

Ово су само неки од делова задњег потписаног споразума са НАТО пактом, па наслов и слика потпуно одговарају садржини овог чланка……
©Гето Србија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РОДИТЕЉИ И ДАЉЕ ТРАЖЕ НЕСТАЛЕ БЕБЕ: Поднето најмање 107 пријава, рок за предају захтева суду 3. новембар

5 (2) РОДИТЕЉИ који сумњају да су им бебе по рођењу нестале из породилишта имају …

П. Васиљевић: Шта нам казује Гренелова изјава о Трампу и Косову

4.7 (6) Гренелова порука да је Трамп свестан погрешне косовске политике у последњих 20 година, …

9 Коментара

  1. СВЕ ШТАКОР ДО ШТАКОРА.

  2. Pa on se i ne krije. Po sistemu ,, limum“ oni uhvate coveka pa dobre ocede ,ogule mu kozu, a onda ga bace u smece. Za to vreme pripreme novi limun i sve iz pocetka. Zato smo ovde gde jesmo.

  3. Све лопов и зликовац.О пријатељима нема ни речи.

  4. Za sada mnogo podseća na ovo, dokle će, ne zna se ……………………….!!!???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *