Застарела Афера Индекс: Професори без казне

0
(0)

Професори Правног факултета у Крагујевцу који су у афери Индекс 2007. оптужени за продавање испита проћи ће некажњено због одуговлачења суђења, пише „Блиц“.

Кривично гоњење две професорке веће је застарело, а следеће године наступа апсолутна застарелост за још њих шесторо. У афери је оптужено 87 особа, а неки ће добити право на накнаду штете из буџета.

Судија Слађана Бојковић је за пет година, колико води овај случај пред Вишим судом у Смедереву, одржала 93 претреса током којих није успела ни да саслуша све оптужене. Иако до краја 2009. године није добијала нове предмете, судија Бојковић је ретко одржавала и два везана судећа дана у месеци. Тако је, рецимо, током целе 2010. одржано свега 27 судећих дана. Без обзира на то, она је 2009. унапређена у в.д. председника суда.

Питање је да ли ће судија Бојковић сносити последице због оваквог суђења, пише лист и константује да грађани Србије сигурно хоће, јер накнада штете за професоре чија су кривична дела застарела исплаћиваће се из џепова пореских обвезника.

„Блиц“ је судији Бојковић проследио питања, али није добио и одговоре.

„Чак и кад би судија Бојковић убрзо донела првостепену пресуду, нема шансе да би у току 2013. била донета и правоснажна пресуда. Све ово јача неславни статус Правног факултета у Крагујевцу као живог споменика корупције“, каже Марко Павловић, професор Правног факултета у Крагујевцу, који од почетка прати цео случај. 

 

Блиц

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОСТАВКА! Загорка Доловац је најодговорнија за системску криминализацију Србије, државног апарата и читавог друштва

5 (4) Након што је коначно извирила из вишегодишње медијске илегале обимним интервјуом објављеним у …

Докле ћете ви Срби да ћутите и трпите ове гологузане из Чипуљића да вас возају као мајмуне?!

5 (12) Глобос осигурање, који је од фебруара у власништву функционера СНС Остоје Мијаиловића, бележи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend