Због корупције и криминала који хара фондом за здравствено осигурање угрожени животи деце

0
(0)

Многа деца у Србији су ван система лечења и није јасно ко има право на лечење о трошку државе, а ко не! На овај проблем као и на генерално бахат однос према процедурама лечења тешко оболеле деце указао је председник Одбора Скупштине Србије за здравство Душан Милисављевић, који је овим поводом оштро критиковао здравствену администрацију и надлежни Фонд.

У изјави за Радио-телевизију Војводине, Душан Милисављевић је посебно осудио надлежне институције због тога што су одбили да сносе трошкове трансплантације плућа за шеснаестогодишњу Невену Јанковић из Житорађе.

„Администрација Министарства здравља и Републичког фонда за здравство постала је охола и бахата. Ово дете је угрожено и извештај Фонда, у којем се њеној породици сугерише да сачекајош две године како би им држава платила трошкове трансплантације, сканадалозан је“, рекао је Милисављевић и додао да је у контакту с родитељима који имају проблеме с болесном децом, али да је и као лекар „збуњен и разочаран због пропуста у случају Невене Јанковић, где је трансплантација одбијена, иако њена плућа раде са свега 20 одсто капацитета“.

„Неко од научника из Фонда саветовао је – стрпи се још две године, па ћемо ти платити. А шта ако то дете до тада умре“, упитао је Милисављевић.

„У Војводини имате пример девојчице Зоје Миросављевић, која је умрла од ретке Батенове болести, након чега је покренута иницијатива да се то у будућности не понови и да се законски регулише лечење деце с ретким болестима“, подсетио је Милисављевић и упозорио да деца оболела од ретких болести, каква је Батенова болест, данас немају никакву помоћ државе и да та пракса мора „хитно да буде прекинута“.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тужилаштво и даље наставља да ћути о веома озбиљном организованом криминалу и корупцији у Телекому (видео)

5 (5) Представници Удружене опозиције Србије(УОС) данас су на конференцији испред Телекома Србија истакли да …

У општини Гаџин Хан постоји само једна докторка а и њу држе на бироу рада

5 (2) Марија Станковић (30) је доктор медицине са просеком 9,57, једини је лекар који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *