fbpx
Насловна / Србија / Економија / Због тешке хаварије у Рударском басену „Колубара“ смањена производња угља
Због тешке хаварије у Рударском басену "Колубара" смањена производња угља 1

Због тешке хаварије у Рударском басену „Колубара“ смањена производња угља

Због хаварије на транспортном систему на пољу „Д“ Рударског басена „Колубара“ који се збио крајем прошле седмице, Термоелектрана „Никола Тесла“ добија мање количине угља него што је планирано, сазнаје Данас.

Наиме, због оштећења на техници производња угља је смањена за око 140.000 тона.

Извор близак Електропривреди Србије који је желео да остане анониман каже да је епилог хаварије оштећење једног багера и транспортне траке на пољу „Д“. – Прво се спекулисало са тим да је до хаварије дошло због одрона на пољу а касније су се појавиле информације да је није то у питању. Иако је у овом тренутку још увек недовољно познато шта је заиста изазвало хаварију оно што се сигурно зна да је багер ван процеса производње као и око 600 метара транспортне траке која је такође оштећена. До хаварија на коповима углавном долази због одрона, нестручног руковања опремом, лошег руководећег кадра и неадекватног начина откопавања откривке и угља. Шта је овог пута било у питању показаће време – објашњава наш извор.

Он додаје да је штета прилично велика и да се већ одразила на предвиђену производњу угља у том рударском басену. Сваког дана из Рударског басена „Колубара“ према ТЕНТ-у полази 60 возова напуњених угљем. С обзиром да је на пољу „Д“ стао један багер и транспортна трака, број возова се, због мање количине ископаног угља, све на 45 композиција дневно. . Другим речима, ТЕНТ због хаварије, сваког дана добија 20.000 тона угља мање од планираних количина – наводи наш саговорник.

Да ли је тачна информација да је дошло до хаварије на багеру и транспортном систему на пољу „Д“ у Рударском басену „Колубара“ и да ли ће то утицати на производњу угља на том пољу покушали смо да проверимо код надлежних у Електропривреди Србије. Међутим, до закључења овог издања из ЕПС-а нисмо добили било какав одговор на наша питања.

Истиномер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Рудник у дворишту: Када комшилук замене багери (видео) 11

Рудник у дворишту: Када комшилук замене багери (видео)

Због ширења копова рудника угља Колубара расељавање села Вреоци у општини Лазаревац почело је пре …

Не брини ти за гориво, тебе чека робија за пљачку "Колубаре"! 12

Не брини ти за гориво, тебе чека робија за пљачку „Колубаре“!

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма позвао је данас Владу Србије да сазове хитну ванредну …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *