“Жељко Митровић дугује за порез најмање 250 милиона динара” – KО ГА ШТИТИ?

“Жељко Митровић дугује за порез најмање 250 милиона динара” – KО ГА ШТИТИ?

5
(8)

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је данас да према његовим информацијама власник ТВ Пинк Жељко Митровић дугује држави за неплаћени порез неколико његових фрими и за његов лични порез више од 250 милиона динара.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Чачку поставио питање Пореској управи да ли је то тачно, ако јесте – ко штити Митровића од неплаћања пореза и ко му, упркос тим дуговима, даје државне субвенције.

– Ако је тачно да Митровић за порез држави дугује 250 милиона динара, односно више од два милиона евра, онда је то најбољи доказ како функционише корумпирани систем у Србији и како су као “бели медведи” заштићени сви они који верно служе овој власти, па и њихове криминалне и коруптивне радње – рекао је Обрадовић.

Обрадовић је додао да претпоставља да ће, ако су тачни подаци о дуговима Митровића, и он и Пореска управа негирати те наводе и покушати да “испеглају податке”, али да се нада да истраживачки новинари којих, како је рекао, још увек има у Србији то неће дозволити.

– Такође сам свестан да ћу због овога доживети нови круг медијске сатанизације на ТВ Пинк. То је цена која мора да се плати у борби за промену ове власти и читавог корумпираног политичког система који овде траје 30 година, а чији је један од симбола управо Жељко Митровић, љубимац свих власти од ЈУЛ-а, преко ДОС-а до СНС – рекао је Обрадовић.

Он је додао да су и раније Митровићеве фирме имале огромне дугове према запосленима и држави за порез, али да је власт то увек прикривала и омогућавала му различите репрограме и избегавала да га казни.

– Због пресудне улоге ТВ Пинк у позитивној пропаганди актуелне власти и негативним кампањама против њених политичких противника које трају 24 сата дневно, Жељку Митровићу је опроштен сваки злочин, криминал и неплаћање пореза.

Он је додао да је Митровић имао методе којима је избегавао да плати порез, а успевао да добије државне субвенције, што је оценио као “скандалозно”.

– То је рађено уз помоћ старе опробане преваре да се затвара једна, а отвара нова фирма на коју се пребацују запослени и онда та нова фирма потражује помоћ од државе јер она стара то не би могла због нагомиланих пореских дуговања – рекао је Обрадовић.

Он је додао да је у Србији потребна комплетна промена политилког система који је према његовој оцени корумпиран.

– Грађани Србије су жељни правде и праве политичке промене десити онда када Жељко Митровић буде завршио у затвору, а ТВ Пинк буде одузета национална фреквенција и забрањен рад – рекао је Обрадовић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Србији је на јавној и животној сцени комунизам, са свом својом диктатуром и то обучен у демократско рухо

У Србији је на јавној и животној сцени комунизам, са свом својом диктатуром и то обучен у демократско рухо

5 (3) Пратећи све оно што нам се у Србији у последњих тридесетак година дешава, …

СРБИ У ОСВИТ ЂУРЂЕВДАНА 7529 - Александар ШАРГИЋ, Радован KАЛАБИЋ, Игор ИВАНОВИЋ (видео)

СРБИ У ОСВИТ ЂУРЂЕВДАНА 7529 – Александар ШАРГИЋ, Радован KАЛАБИЋ, Игор ИВАНОВИЋ (видео)

5 (2) Где су Срби пред Ђурђевдан 7529. На округлом столу у организацији Радија Сербона …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend