Земан: Биће лоше по Европу ако Босна постане нова база Исламске државе

Земан: Биће лоше по Европу ако Босна постане нова база Исламске државе

0
(0)

ПРЕДСЕДНИК Чешке Милош Земан упозорио је данас да Европа мора да почне да депортује људе за које сумња да су исламски радикали и да постоји реална претња да Исламска држава након пораза у Сирији и Ираку направи себи згодну базу за терористе у европским земљама, конкретно у Босни и Херцеговини.

„Мислим да када би пошло за руком, а надам се да хоће, да се победи територијални ИД у Ираку и Сирији, да прети опасност да ће терористи осим тога што ће се преместити у Авганистан створити код нас европску терористичку базу. Таква база може да буде Босна с обзиром на национални састав. Када би се управо тамо концентрисали људи који беже након пораза у Европу, то би била опасност”, казао је Земан у редовном видео интервјуу за чешки таблоид Блеск.

Чешки председник поново је позвао да се из Европе хитно депортују људи на које пада сумња да су исламски радикали и да се не дозволи да терористи из Исламске државе створе себи у Европи базу која више не би била само мрежа успаваних ћелија или „усамљени вукови”.

„Бескомпромисне мере значе депортацију људи на које пада сумња за исламски тероризам. Сви се бране пред тим термином. Обожавам када се направи демонстрација ‘Ми се не плашимо’. И ништа више. Европа није у стању да брани своје границе а нисмо у стању ни да депортујемо исламске радикале”, казао је чешки председник.

Милош Земан одбио је, међутим, драстичне предлоге, попут идеје градоначелника Венеције Луиђија Бругнара да свакога ко истрчи на Трг светог Марка и узвикне „Алах је велики” полиција на месту стреља.

„Замислите неко шеснаестогодишње дериште које ни не зна поштено шта то значи ‘Алаху акбар’ и из шале или да се свиди некој девојци то викне и ви њега упуцате”, одбио је такве идеје председник Земан.

Чешки председник је такодје, поводом недавних скандала када је овог лета узаврео чешки интернет и социјалне мреже, пошто су у два аквапарка у Чешкој снимљене две жене у буркинију, поручио да жене у буркинију немају шта да траже у чешким базенима.

„Нема разлога да се у чешким базенима неко купа у арапској одећи. Када би Чехиње у својим купаћим костимима ишле у арапски базен прошле би јако лоше”, казао је Земан.

Председник је подсетио да су купаћи костими, некад давно у време Аустро-Угарске изгледали слично као данашњи муслимански буркини.

„Развој се зауставио на данашњем бикинију и нема разлога да се враћа натраг у стање Аустро-угарске монархије”, казао је Земан и нашалио се да би неким женама буркини ипак оставио, због њиховог изгледа и димензија, док би девојкама буркини систематски силом скидао.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Председник Суда БиХ Ранко Дебевец има тајно држављанство Шпаније где се презива - Кавесон

Председник Суда БиХ Ранко Дебевец има тајно држављанство Шпаније где се презива – Кавесон

0 (0) * Као и многе судије Суда БиХ, Дебевец у њега долази из Мисије …

Галијашевић: Игра СДА са мигрантима може прерасти у војну операцију против хришћана у БиХ

Галијашевић: Игра СДА са мигрантима може прерасти у војну операцију против хришћана у БиХ

5 (1) * Ђорђе РАДАНОВИЋ, председник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ: Диригована мигрантска …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend