ЗЛАТНА РЕКА Пек због Кинеза постала еколошка катастрофа, ни рибе више нема! (видео)

4.3
(3)

Река Пек на којој се налазило и испирало злато и као таква била туристичка атракција Источне Србије, данас је уништена отровима Вучићевих страних инвеститора.

У недостатку депоније, отрови су испуштени у овај бисер природе, па је угрожен комплетан еколошки систем и здравље народа у том крају. О помору живих бића у реци Пек је тешко и говорити.

„Људи не маре за реку, бацају отпад који доводи до уништења реке, а затим изумирања животињских врста које зависе од те реке јер ту пију воду. Ипак, тренутно је највећи проблем испирање јаловине из рудника бакра у Мајданпеку, који је у власништву кинеских инвеститора“, истичу еколошки активисти.

Извор: Србин.инфо

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић поручио Србима: Биће још вируса, следеће године примaте другачије вакцине!

Вучић поручио Србима: Биће још вируса, следеће године примaте другачије вакцине!

4.4 (7) По „милионити“ пут, Александар Вучић вечерас гостује на телевизијама с националном фрекфенцијом. И …

Агент корпоративних фашиста Ана Брнабић дала Рио Тинту да заузме 100 км² територије Србије (видео)

Агент корпоративних фашиста Ана Брнабић дала Рио Тинту да заузме 100 км² територије Србије (видео)

5 (6) Српски покрет Двери је у четвртак 15. априла, предао захтев на писарници Народне …

2 Коментара

  1. Majданпечка река Пек због постала еколошка катастрофа, ни рибе више нема! Овде се окривљују само Кинези, а наша кривица се заобилази. Наиме Србија је власник 33% некадашњег РТБ Бор и за толико смо ми одговорни и заслужни у загађењу не само Пека, већ и Бора и Мајданпека. Овде се не поминје гробар РТБ Бор Сосан, који има менторе у властима. Он је уништио сву индустрију осим производње бакра и злата и свео ту индустрију на 1938. године. Са 25.000 запослених је свео на 5.000 и у сагласности и учешћу владе РТБ Бор је поклоњен Кинезима за неких триста милиона евра, а улоћењно је више милијарди евра непосредно пре “продаје”, тј поклањања.

  2. Majданпечка река Пек због постала еколошка катастрофа, ни рибе више нема! Овде се окривљују само Кинези, а наша кривица се заобилази. Наиме Србија је власник 33% некадашњег РТБ Бор и за толико смо ми одговорни и заслужни у загађењу не само Пека, већ и Бора и Мајданпека. Овде се не поминје гробар РТБ Бор Сосан, који има менторе у властима. Он је уништио сву индустрију осим производње бакра и злата и свео ту индустрију на 1938. године. Са 25.000 запослених је свео на 5.000 и у сагласности и учешћу владе РТБ Бор је поклоњен Кинезима за неких триста милиона евра, а улоћењно је више милијарди евра непосредно пре “продаје”, тј поклањања.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend