fbpx

Зрењанин: Без посла 500 ливаца?

0
(0)

ЗРЕЊАНИН – Судија Привредног суда у Зрењанину Радомир Радојчић донео је јуче решење којим обуставља претходни стечајни поступак у ливници „Радијатор“, јер су власници компаније повукли предлог за покретање стечајног поступка у складу са унапред припремљеним планом реорганизације.

– Уз то, известили су да су променили седиште и да сада „Радијатор“ послује на београдској адреси, па за даље поступање није надлежан овај суд – изјавио је за „Новости“ Радојчић, председник Привредног суда у Зрењанину.

Суд је укинуо мере обезбеђења које је требало да трају до 15. септембра, када је било заказано рочиште и гласање о плану реорганизације.

У Привредном суду нису желели да коментаришу маневар конзорцијума из Хрватске, већинског власника „Радијатора“. Али, износе да су на план реорганизације дате бројне примедбе, на које до датог рока, 29. јула, није достављен писмени одговор.

Рачун „Радијатора“ је блокуран дуже од 500 дана. Дуг се процењује на 2,8 милијарде, а имовина на 1,2 милијарде динара. Понуђени план реорганизације, који је предвиђао вишегодишњи предах у измирењу обавеза и банкарских кредита, чинило се, био је „сламка спаса“ за ливце. Овако, потпуно је неизвесна судбина значајног комплекса са 500 радника, у којем је недавно обустаљвена производња, први пут од 1932.

ОПАСНИ КРЕДИТИ

До лане, ливница је имала годишњу продукцију од 12.000- 14.000 тона одливака и приход од 12-14 милиона евра, а две трећине обезбеђивано је од купаца из иностранства. Проблеми су, наводно, настали због недостатка обртног капитала и прекомерног задуживања код банака

 

Сл. ПАШИЋ, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kрагујевачки Фијат тражи додатних 80 дана плаћеног одсуства за раднике

5 (2) Kомпанија „Фијат Kрајслер аутомобили Србија“ тражила је додатних 80 дана плаћеног одсуства за …

Смедерево: Скоро 400 радника Фабрике каблова ПКЦ добило отказе преко СМС-а

5 (4) Отпуштени радници фабрике каблова ПКЦ у Смедереву тужиће агенцију за привремено запошљавање „Тренквалдер“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *