Преко 100.000 миграната од почетка године ушло из Србије у Мађарску!

Преко 100.000 миграната од почетка године ушло из Србије у Мађарску!

У Мађарску је до сад стигло 100.959 илегалних миграната од почетка године, а њих 100.208 је ушло преко српско-мађарске границе, изјавио је министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

Он је у обраћању на отварању старог граничног прелаза Хоргош рекао да у овом моменту више миграната у Европу стиже преко Западног Балкана, него преко Средоземног мора.

„До данас је у овој години у Мађарску стигло 100.959 илегалних миграната, а од тога њих 100.208 преко српско-мађарске границе. У овој години је у Мађарску стигло највише миграната од свих земаља Европске уније“, рекао је Сијарто.

Он је најавио да ће званична Будимпешта покушати да у октобру организује конференцију министара спољних и унутрашњих послова земаља ЕУ, Западног Балкана и Турске како би „напокон нашли заједничко решење тог проблема“.

„Све док до тога не дође, Мађарска треба да одбрани саму себе. Треба да одбрани границе Европске уније и да сарађује са западно-балканским државама како би се и оне одбраниле“, рекао је Сијарто.

Он је напоменуо да свака држава ЕУ треба да се придржава Даблинског споразума када је реч о имигрантима и поновио да ограда која се подиже на граници није уперена против Србије.

Сијарто сматра да и „Србија пати због великог притиска миграната“, то назвао „модерном сеобом“ и истакао значај даље сарадње две државе на спречавању миграција.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Србија: Гориво поново поскупљује!

Србија: Гориво поново поскупљује!

Цена сирове нафте типа “брент”, која се прерађује у Србији, је први пут од октобра …

„Референдум се поништава! Одговараће и Вучић и Загорка! Ево како су крали“ (видео)

„Референдум се поништава! Одговараће и Вучић и Загорка! Ево како су крали“ (видео)

Гост медијских кућа „Центар”, и „Србин.инфо”, у емисији „Интервју”, био је потпредседник ДЈБ, адвокат Војин …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *