Најезда скакаваца у Куршумлији

0
(0)

У селу Бело Поље, недалеко од Куршумлије, огроман број скакаваца у ројевима се креће асфалтним путем у дужини од неколико стотина метара, а покрили су и усеве и канале поред пута.

Нико од мештана, чак и они у деветој деценији, не знају о каквим се скакавцима ради, јер их до сада нису уопште видели. Током целог дана, неки од њих су приморани да од скакаваца метлама бране своје домове.

Најезду скакаваца јутрос је приметио Светозар Копривица (81), коме је, како каже, рој скакаваца прекрио пса, који је био везан испред куће.

„Цео дан се боримо с тим црним скакавцима. Пас је цвилео јер су га скакавци уједали, запрепастио сам се када сам видео да се не види од скакаваца. Метлом сам га бранио. Овако нешто не памтимо да се икада раније десило“, каже Копривица.

Мештани кажу да се скакавци крећу у једном правцу и да не лете већ скачу, те да им проблем прави то што и њих нападају и уједају.

„Док сам метлом бранила да уђу у кућу, скакали су по мени и изуједали су ме по рукама, ногама и врату“, казала је Даринка Копривица (74).

Мештанин Љуба Перић (53) казао је да страхује за усеве, „јер број инсеката из часа у час расте и прекрива све већу површину села“.

„Канал поред пута је пун скакаваца, усеви такође. Скачу по мени, колима. Овако нешто нисам никада видео“, казао је Перић.

Мештани села Бело Поље случај су пријавили општини Куршумлија и затражили да хитно реагује. Председник општине Радољуб Видић казао је Бети да ће у то село упутити стручну екипу, која ће утврдити о каквим се инсектима ради, после чега ће општина предузети све мере против најезде скакаваца.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Куршумлија: Мигранти обијају куће у Мердару

0 (0) НЕ престају илегални преласци миграната са Космета на подручје куршумлијске општине, а 4. …

Велеиздајнички режим оставио југ централне Србије на милост и немилост шиптарским бандама!

0 (0) Последњи инцидент на административној линији према Kосмету, у близини Kуршумлије прети да ескалира …

5 Коментара

  1. „U krv im pretvori rijeke i potoke… Posla na njih obade da ih žderu i žabe da ih more. I predade skakavcu žetvu njihovu, i plod muke njihove žderaču“

  2. U Australiji u gradovima na severu novog juznog velsa ,svake godine naidju milioni skakavaca I to traje 3 do 4 danana I izumru preko dana ih nema samo uvece I to u samo dobro osvetljenim ulicama odkle dodju nikada niko nije rekao

  3. ko li ih posla sad najvjerovatnije ko i poplave,boze nas sacuvaj..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend