fbpx

„Нови закон о приватизацији је наставак пљачке“

0
(0)

Предлог новог закона о приватизацији представља наставак пљачкашке приватизације јер је уведена непосредна погодба као метод продаје, каже Саша Радуловић.

Радуловић, бивши министар привреде, и лидер ванпарламентарног покрета „Доста је било“, рекао је агенцији Бета да одредба о непосредној погодби без јавног тендера као равноправни метод продаје предузеће практично омогућава наставак, како је оценио, бесрамне пљачке државе уз пуно законско покриће.

Он је рекао да је та одредба уврштена у закон на предлог кабинета премијера Александра Вучића, уз његово пуно знање.

„У потпуности се одустало од предлога закона који је предложило Министарство привреде док сам ја био министар“, истакао је Радуловић.

Он је навео да се одустало од транспарентности, испитивања пословања пре приватизације, демонтирања партијских надзорних одбора детаљне контроле након приватизације, а у приватизацији ће и даље моћи да учествују компаније из пореских рајева иза којих се крију грађани Србије.

„Овај законски предлог потврђује да је цела прица о борби против привредног криминала и корупције и тобожња жеља да се испитају 24 спорне приватизације једна велика фарса“, оценио је Радуловић.

Министарство привреде отворило је јавну расправу у нацрту закона о приатизацији који би трабало да омогући да се приватизација у Србији заврши до краја 2016. године.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Дуплиране камате за дозвољени минус: После мораторијума, накнаде стижу на наплату

4.6 (10) ТОКОМ важења мораторијума, застоја у отплати кредита, од краја марта, банке нису наплаћивале …

Стотине милиона евра буџетских пара за Ер Србију, од Етихада нула

5 (2) Држава је Ер Србији исплатила најмање 200 милиона евра у периоду 2014-2018, о …

4 Коментара

  1. Kuke i Posrane MOTIKE I NEKA SACMARA UDRI GAMAD POLITICKU

  2. pa stvarno nerazumem kako mozete i pomisliti da moze biti bolje kad ovde od 1991 nema novog lica.sve isti i isto lazu smo zavisi sa koje pozicije pozicije ili opozicije.Zar mislite da su se neki promenili ma nema sanse

  3. Ovi će da dokusure sve,do nove godine ako prođe bez frke u Srbiji biće čudo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *