fbpx

13, по Римљанима

0
(0)

„Господе Боже“ не мора увек да буде знак религиозног заноса – то је уједно и фраза којом саблазнути житељи избомбардоване Америчке губерније на Балкану коментаришу изјаве својих политиканата. Посланица Римљанима, 13 је омиљени Библијски цитат владајуће елите кроз историју: „будите послушни властима, јер их је Бог поставио“. 

       Најаве домаћих политиканата већ дуго времена немају додирних тачака са здравим разумом, али њихова бахатост прелази у сферу бљутавих отрцаних вашарских фраза. Изјава надВојводе од Фекетића да ће се „држати реформи као пијан плота“ је достојна да буде забележена у историји модерне Србије – брендиране и као пројекат под радним називом „краљевина на води„. У новогодишњим бисерима који заслужују емитовање у најлуђој ноћи места мора бити и за Мастер енд Димпломин цитат Тарабића како ће „доћи жути људи са истока и попиће воду из Мораве„. Ако је до сада постојала сумња у оправданост забране печења домаће ракије, ова изјава је дефинитивно потврдила неопходност исте – ето шта се добија када се стави више шећера у „мученицу“ приликом печења. 
       Помињање домаће „брље“ у политичком контексту је немогуће без потсећања на најаве једног бившег министра – дате вероватно под дејством исте да „Кина улаже 10,000 милијарди долара у Србију„, логично уз напомену да ће Београд бити центар свог и сваколиког света, најаву изградње водовода (без канализације) Београд-Солун-Каввобаг на мову. Страначког колегу је исправила изблајхана госпођа непријатног гласа и бахатог понашања, давши следећом изјавом једно сасвим ново значење асоцијацији на плавуше „гас и нафта су много више политика него енергенти„. Драга изблајхана госпођо, ако је тако – сипајте ви вашу политику у резервоар луксузног аутомобила у коме се возите. Изблајхана госпођа, позната и под надимком „Цунами“ само показује сав идиотизам времена главоклимача – и главоклимачица у којима живимо: од Лабусове саветнице и члана Геј 17, преко четничке подвојвоткиње у Радикалној странци, до климакса у нео-радикалној странци и гомиле функција и управних одбора показује сву дисторзију реалности цигањског Дизниленда у коме живимо. Професорка за ванредне ситуације на престижном факултету „уђеш с ковертом, изађеш с дипломом“ је докторску титулу добила са тезом „анал-иза међу зависности на примеру Србије“. Или, како то лепо каже стара Кинеска мудрост „по докторату се доктор познаје“.
       Распад система можда најбоље описује изјава бившег брадатог министра (оног који је побегао у Америку са свим подацима држављана Србије) како „премијер има меко срце“. Нови министар банкрота Србије је само наставио у стилу свог претходника, када је „онај са меким“ наредио смањење плата и пензија, нови министар је то оправдао речима „да грађани то не треба да посматрају као жртву, већ као своју инвестицију„. Драга господо, овај напаћени народ је доста „инвестирао“, могли бисте мало и ви, чисто за промену. 
       Држава у којој се сваке недеље хапсе „највећи дилери дроге на Балкану“ има полицију чији је највећи успех хапшење два коришћена шприца и једне покварене електронске вагице за мерење, што и не чуди узевши у обзир да је води – доктор. Таквима је место у здравственим установама, а не у полицији. Уосталом, изрека „на муци се познају – доктори наука“ не постоји без разлога.
       Судство државе у којој је Уставни Суд ненадлежан за уставност Бриселског документа „евро-капитулације“ може да се похвали Господином Братом од министра кога Амерички ФБИ за превару од 300 милиона долара. Керамичар шаље Српске војнике као јаничаре Севетно Атлантској Терористичкој Организацији (САТО) поред наводне уставне војне неутралности земље, без икаквих правних последица за кршење Устава. 
       Народ коме је лако продати Дон Кихотовске ветрењаче може се подичити и „највећим соларним парком“ – чију ћемо превару платити са 160,000.000 долара из буџета. Владавина ликова који осим политиканства немају никаквих других искустава, правих – или наводних „доктора“ којима је прво радно место министарско својом неспособношћу резултира огромним бројем саветника. Према званичним подацима, 63,000 саветника који неспособни политиканти имају кошта буџет Србије 860,000.000 долара годишње. Само један пропали пројекат соц-реализма звани Смедеревска Железара за време једног изборног мандата поједе више од пола милијарде долара – подаци колико кошта највећа превара века звана ФИАТ још увек су домен државне тајне, а свако њихово објављивање потпада под кривично дело.  
        Реалност у Србији је у домену сатире, комедије смешне свима осим нама осуђеницима на живот у њој. Религиозни занос „Господе Боже“ с’ почетка текста се давно претворио у саблазнутост изјавама, поступцима и вечитим најавам елите. Најаве најавиних најава „за две године – к’о бубрег у лоју“ слушамо на сваке две године већ деценијама. Владавина елите се руководи идеологијом омиљеног Хитлеровог цитата из Библије, Посланица Римљанима 13: „будите послушни властима, јер Бог их је поставио“

 – не праштај им, Господе, јер они одлично знају шта чине – 

       Анкета за крај: три разлога што живим у Србији ?
  1.  
  2.   
  3.    

– овде сам рођен и немам где да одем

Периша, ИНФО Анонимни

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Србијом влада хистерик, игра се са страхом грађана“

5 (19) Председник Покрета „Доста је било“ (ЂБ) Саша Радуловић оценио је да је Србија …

Медицинском особљу макар аплауз! А политичком..?

5 (4) Смејање „најсмешнијем вирусу“, довољно је пропраћено. Додуше више псовкама, и не рачун вируса. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *