Европа

Милер: Јужни ток и преко Аустрије

Москва/Беч — Председник Управног одбора Гаспрома Алексеј Милер изјавио је у Бечу да је неопходно истражити могућност изградње дела гасовода Јужни ток у Аустрији.

“Како би се оптимизовао пројекат Јужног тока и узимајући у обзир постојећи портфолио Гаспромових уговора, сложили смо се са предлогом аустријске стране да се истражи могућност изградње дела гасовода у Аустрији у оквиру постојећег међудржавног споразума, а паралелно са текућом изградњом дела гасовода на територији Словеније”, рекао је Милер.

На састанку са аустријским министром привреде Рајнхолдом Митерленером, одржаном јуче, разматран је ток руско-аустријске сарадње на пољу енергетике и констатовано да историја међусобно корисних партнерстава игра значајну улогу у јачању економских веза две државе, као и да будућа сарадња у сектору гаса има велике потенцијале, саопштио је Гаспром. 

Милер се током радне посете Бечу састао и са генералним директором ОМВ-а Герхардом Ројсом, и ром приликом је констатовано да тренутна геополитичка ситуација потврђује значај алтернативних рута за снабдевање европских потрошача руским гасом. 

Разматрана су питања снабдевања Аустрије руским природним гасом и уважене активности Гаспрома као поузданог снабдевача, који значајно доприноси енергетској сигурности Аустрије и читаве Европе, наводи се у саопштењу Гаспрома.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!