Цвијанови документи: Откривено име Аустријанца кога је Штази водио под кодним именом “Landgraf” а преко којег екс-ЈУ тајкуни и мафија пере прљав новац (видео)

Цвијанови документи, које је снимио на меморијском стику 2014. године, једни су од главних трагова финансијске схеме прања новца опљачканог из Србије, Хрватске, Словеније и БиХ, коју је осмислио и водио у договору с балканским политичким, финанцијским, банкарским, пословним, обавјештајним и криминалним елитама, један од најмоћнијих аустријских милијардера и играча из сене – Мартин Шлаф.

Ово у најновијем отварању тајних Цвијанових рачуна откирва хрватски истраживачки новинар Домагој Маргетић.

– Да су се покренули процеси против Карића у Србији, неминовно би довели до овог транзицијског моћника. Цвијанови документи скривају тајну договора овог моћника с његовим партнерима на Балкану, тајкунима и политички владарима у републикама бивше Југославије.

Цвијан је први пут убијен кад је ликвидиран. Други пут је убијен кад је „пронађен“ па су се намештале околности случаја. Трећи пут је убијен кад се смрт заташкала. Четврти пут је убијен кад је сахрањен без презимена. Пети пут је убијен колективном ћутњом о његовој смрти.

Изгледа да је „заборављен“ и детаљ да је Владимир Цвијан знао превише и о случају Пуканић, за чије убојство наручитељи никад нису откривени и процесуирани – рекао је Маргетић.

Шта је овај новинар ново открио о афери Цвијан погледајте у видео прилогу, а ускоро се очекују и нови детаљи.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Шта је све Дијана Хркаловић радила за СНС

Шта је све Дијана Хркаловић радила за СНС

Док полиција и тужилаштво испитују сумње да је Дијана Хркаловић трговала утицајем у случају убиства …

Орбанов шамар ЕУ: Пољаци су у праву

Орбанов шамар ЕУ: Пољаци су у праву

Примат закона ЕУ није предвиђен уговором о чланству, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан, коментаришући …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *