Политика

Санду Рашковић Ивић искључују из ДСС

Извршни одбор Демократске странке Србије предложио је председништву да се из странке искључи Санда Рашковић Ивић због непоштовања одлука страначких органа.

Санда Рашковић Ивић, доскорашња председница ДСС и тренутно шефица посланичке групе, одбила је раније да удаљи Ђорђа Вукадиновића из посланичког клуба ДС С, а за Танјуг је рекла да очекује да ће због тога бити исључена из странке.

„Извршни одбор је већ одлучио, а прошле недеље било је написано једно врло ружно писмо које је било пуно лажи и замене теза на мој рачун. Тако да странка која мисли да даје било коме било какве шансе се не понаша тако. Ово је странка која размишља да најури свог бившег председника, који је увео странку у парламент, наравно нисам за то заслужна само ја, али је под мојом диригентском палицом то све било”, изјавила је Рашковић Ивић, додајући да ће убудуће наступати као самостална посланица.

О искључењу ће последњу реч дати Председништво, које, како је данас саопштила ДС С, треба да размотри одговорности оних који „нису поштовали одлуку о саставу посланичке групе у Скупштини Србије”, а у којој је, према тој одлуци, требало да буду Санда Рашковић Ивић, као шеф, Милан Лапчевић, као заменик и Славиша Ристић, Горица Гајић и Дејан Шулкић.

Одлуку о искључењу Вукадиновића није испоштовала Рашковић Ивић, али ни Славиша Ристић.

Значајна размимоилажења, иначе, у ДС С су отпочела након што су одбори у две београдске општине летос ушли у коалицију са Српском напредном странком, због чега је Рашковић Ивић иступила с чела ДС С-а, док је њен наследник Милош Јовановић сматрао да неслагања о државној политици не треба да буду брана коалицијама на локалу.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!