Србија

Од 5. јула технички преглед и до четири пута скупљи!

Београд — Нова правила, али и нови ценовник. Од 5. јула власници возила плаћаће технички преглед и до четири пута више.

Као и до сада, провераваће се кочнице, трап, фарови, опрема, а новина је да ће се идентификовати број шасије, број мотора и кубикажа.

Технички преглед трајаће 30 минута, а возила ће се фотографисати из више углова. Има ли оправдања за ово поскупљење, хоћемо ли технички преглед убудуће морати да заказујемо и како ће се нова правила одразити на безбедност саобраћаја?

Гостујући у јутарњем програму на Првој, Милан Божовић из Комитета за безбедност саобраћаја рекао је да је циљ ових измена да на технички преглед дођу возила која до сада никада нису видела технички преглед.

“Имамо две категорије корисника – они који су до сада долазили на технички, а друга категорија они чија возила никада нису ни видела технички преглед”, рекао је он.

“Сада проблем највише праве они који до сада нису видели никада технички, зато се сада и уводи фотографисање, да би се видело и у каквом су стању та возила”, истиче Божовић и додаје да ће се на овај начин видети шта ће се, а шта неће пуштати на улице.

Он објашњава и шта ће се на том техничком контролисати и зашто се уводи временско ограничење прегледа.

“Неко ће рећи да неко брже гледа, “ја гледам за 4 минута”, а код некога 40 минута и код њега неће нико ићи. Зато сада једно правило за све – 30 минута за које смо сигурни да ће моћи да се прегледа лагано и квалитетно цео аутомобил”, објашњава он.

До сада је цена за технички преглед износила 1.000 до 1.700 динара, а да ли је довољан разлог за веће цене то што ће преглед трајати дуже?

“Сада немам праву информацију и да ли и колико ће коштати више, према неким информацијама то ће бити између 2.000 и 4.000 динара”, каже он.

Божовић је објаснио и да је сврха фотографисања доказ да је возило дошло на технички преглед.

Агенције

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!