Србија

ЗАТВОРЕНЕ границе: Мањи прелази ка Хрватској, БиХ, Републици Српској и Северној Македонији ван функције

Од јутрос су из Србије ка Хрватској затворена три, а из БиХ, односно Републике Српске ка Србији више граничних прелаза.

Хина је јавила да је јутрос од 7 сати затворен прелаз Батина-Бездан, а затворени су и железнички прелаз Ердут-Богојево, као и речни прелаз Апатин.

Како се наводи, портпарол Полицијске управе Зоран Кон је рекао да службено обавештењено о разлозима затварања нису добили, па нису желели да коментаришу да ли је реч о мере превенције ширења вируса корона..

Напомиње се да се са хрватске стране саобраћај преусмерава на веће граничне прелазе.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске, пренела је РТРС, саопштили су да ће бити затворени гранични прелази Базиновци и замена у надлежности Теренске канцеларије Североисток са седиштем у Бијељини, затим Мост и Мокронизи у надлежности Теренске канцеларије Вишеград.

Затворен ће бити и погранични прелази Зворник и Бајина Башта – Скелани у надлежности Теренске канцеларије Зворник, док ће за саобраћај и даље бити отворени гранични прелази Љубовија – Братунац, Шепак, Мали Зворник и Каракај.

ЗАТВОРЕН ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ „ПРОХОР ПЧИЊСКИ”

Гранични прелаз „Прохор Пчињски” од јутрос је према одлуци Владе републике Србије затворен, а путници се преусмеравају на гранични прелаз Табановце – Прешево. Како је саопштило Министарство спољних послова Северне Македоније, одлука је донета у складу са договором са Владом Србије.

Из Владе Србије је у среду саопштено да ће једна од мера спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести ЦОВИД-19 бити и преусмеравање међународног путног саобраћаја на главне граничне прелазе, као и да ће бити затворени и мањи гранични прелази.

Прелаз Прохор Пчињски углавном користе људи из пограничних општина Северне Македоније и Србије.

Танјуг/Ј.С.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!