Политика

Жика ПОКС – лажни монархиста на Вучићевом казану

Жика Гојковић, председник Покрета обнове краљевине Србије (ПОКС), од 2013. је члан одбора директора “Мтел”-а, ћерке фирме Телекома у Црној Гори! Према писању режимских таблоида Курир и Ало, примања овог лажног опозиционара само по овом основу износе чак 3.000 евра месечно. Занимљиво је да Гојковић иначе живи у Сомбору, па остаје мистерија како и када стиже да буде у одбору директора Телекома (“Мтел”) у Подгорици?!

Занимљиво је и то да већ осам година Гојковић Агенцији за борбу против корупције није пријавио ову функцију и приходе од ње. Иако је за то предвиђена казна до пет година затвора, нико од надлежних не реагује. Гојковић себе у биографији представља живописним занимањем – „менаџер у економији“, које је стекао на неком од још живописнијих приватних „факултета“ чији назив крије као змија ноге.

Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) настао је под директним патронатом Андреја Вучића, координатора СНС за Војводину, и има задатак да покуша да обмане искрене монархисте који су свакако противници Вучићевог режима. Уз подршку режимских медија, ПОКС лажним позивањем на обнову краљевине, треба да одвуче гласове који би иначе припали правој опозицији и да на тај начин да допринос опстанку Вучића на власти.

У спровођењу тог задатка ПОКС ће на изборе изаћи у коалицији са Демократском странком Србије, која се такође представља као опозиција и чији је председник Милош Јовановић чест гост Пинка, Прве, РТС-а… Ни Гојковића ни Јовановића таблоиди не нападају, што је још један показатељ какав је однос ових „опозиционих“ странака и власти.Жика Гојковић се због места у одбору директора Телекомове фирме нашао у епицентру велике афере.

Подаци о трошковима црногорског „Мтел“-а, у чијем управљању Гојковић учествује, показују како се новац грађана Србије „преливао“ у џепове Аце Ђукановића, брата председника Црне Горе Мила Ђукановића, али и оснивача Института за јавну политику Владимира Бебе Поповића.

О томе је, са све доказима о плаћању, јавно говорила потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић.

директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!